31.10.2012

Eräs kesäilta 2006 oltiin menossa Santerin kanssa Issakan mökille nukkumaan. Ukki istui pihapenkillä ja kysyi "Mihis Hanna on menossa?" -  "Me mennään mökille", sanoin. " Se on sellanen juttu, että Hanna lähtee vintille ja Santeri voi lähteä keskenään Issakkaan", totesi ukki topakasti.

Ei istu ukki enää pihapenkillä, vaan katselee meitä pilven reunalta. Ukki oli jo pitkällä menossa viimeisinä viikkoina, mutta maanantaina 29.10 hän lähti kokonaan. Ei itketä, mutta ei paljoa muutakaan. En sitä oikein vain taida vielä ymmärtää, että Ukki on lähtenyt lopullisesti eikä istukaan enää Oravissa keittiönpöydän ääressä ja kysele kuulumisia kun sinne saavumme. " Kyllä, kyllä", niin ukki aina sanoi. Jossekin aina vitsaili tuolle kylläkyllä- jutulle, kait se tietty murre ja äänenpainotus nauratti. Kyllä muakin nyt hymyilyttää kun muistelen! Ukki, nuku hyvin :-)

28.10.2012

Jännittää!

IMG_6553

Hyvä sunnuntai. Tänään mulla on ollut aikaa siivota, pestä pyykkiä ja pohdiskella tulevaisuutta. Kaiken tän pohdiskelun jälkeen mulla on triplasti positiivisempi fiilis kuin tällä viikolla ja oon aika varma siitä että huomisen jälkeen olo on megahyvä! Huomenna astun pitkän tauon jälkeen työsaappaisiin ja suoritan viiden päivän harjoittelun tulevassa oppisopimuspaikassani. Kyllä vaan jännittää kovasti, mutta olenhan mä ennenkin osannut töitä tehdä, tarkalleen ottaen 2 vuotta sitten. 

Suurin ongelma mulle tässä touhussa on se, että saadaanko lapsille sisaruspaikka ja nimenomaan perhepäivähoitajalle. Mä koen parhaaksi, että Nuppu pääsee isoveljensä kanssa samaan paikkaan ja onhan se muutenkin helpompaa aamuisin kun ei tarvitse moneen eripaikkaan lapsia kuljettaa. Kiire tulee, nimittäin hoitopaikkoja täällä pitää hakea neljä kuukautta aiemmin ja helmikuun alkuun ei ole kuin kolme kuukautta jolloin mun koulu/työt kunnolla alkavat. Saas nähdä, ei kait ne nyt voi olla antamattakaan niitä paikkoja? Perhosia vatsassa, mutta ihan hyvällä tavalla :-)

27.10.2012

IMG_6530IMG_6505IMG_6524IMG_6484

Voi noita pikkukamuja kun he jälleen tapasivat liian pitkän tauon jälkeen. Vietettiin tänään huippu äiti-lapsi iltapäivä Ritan ja Luukaksen kanssa. Iltapäivä sisälti mahdotonta riekkumista ja vähän herkkujakin, eli ei siis mikään pöllö lauantai. Oikeastaan mä olen potenut vähän huonoa omaatuntoa siitä etten ole ollut niin aktiviivinen ulkonaliikkuja kun pari viikkoa sitten. Mulla on varmaan joku la(a)maannus ja voisin vaan pötkötellä peitoissa ja katsoa hömppää. Tuossa lumessa on kuitenkin joku ihmeentekijä, nimittäin elämä vaikuttaa heti paljon valoisammalta kun maa on valkoinen eikä ole koko ajan niin kamalan synkkää. Nyt mä kyllä päätin, että palaan vanhaan ruotuun ja hinaan hanurini joka päivä ulos ilman toinen toistaan hölmömpiä tekosyitä. Seo jämpti!

26.10.2012

IMG_6432

Tulihan se lumi tänne Etelä-Savonkin perukoille. Lumi on yhtäkuin talvivarusteet, joten tuumasta toimeen ja Nooalle uusi ihana haalari päälle ja pihalle lomps. Nooan mielestä "vesi" oli siisti juttu ja pitihän sitä vähän maistellakin. 

Tänään tehtiin Jossen kanssa vihdoin hyvä peliliike ja hommattiin kummallekin kunnon talvitakit, ei siis stressiä enää niiden suhteen. Mä en ostanutkaan sitä stadiumin takkia josta silloin kirjoittelin tänne blogiinkin vaan löysin mun viimevuotisen ihastuksen Top-sportista ja mikä parasta; puoleen hintaan. Josse tilasi itselleen saksasta tällaisen ja mun mielestä toi on niin Jossea, toivotaan vaan että se on hyvä. Nupulle on hommaamatta vielä parempi haalari, mutta olen suunnitellut ostavani samanlaisen kun Nooalla, mutta ruskeana. Josselle kerroin asiasta, mutta hän on kuulema lukenut vauvalehden sivuilta, että lassiekin on ihan hyvä. Tiedättekö kuinka meinasin kuolla kun tyyppi päästi tuon sammakon suustaan? Lukeeko mun mies av-palstaa? Haha, apua! Pitänee ehdottaa, että Josse alottaisi oman blogin; "isi testaa". Joo, mutta siis Nupulle tulee se pyxis Jossen ehdotuksesta huolimatta. Voi luoja, anna mun kaikki kestää.

25.10.2012

Ei kuulema nukuta.

IMG_5184-001

Nooa on päättänyt ettei hän halua nukkua, mutta minä itse kaikkivaltias olen päättänyt toisin, Nooahan nimittäin nukkuu, oli se keino mikä tahansa. Tajuaisipa tuo oven takana huutava monsteri mitä nuijanukutus tarkoittaa, sillä nääs voisin hieman kiristää. Eikös se parhain kasvatuskombo ole kiristys, lahjonta ja uhkailu?

Mä en todella tiedä mistä tuo rakas jääräpäinen kiljuhanheni on keksinyt ettei käykään enää nukkumaan tuosta noin vaan. Miksi pusut, halit ja rakkauden-osoitukset eivät enää riitäkään? Pelkääkö Nooa pimeää vai onko nähnyt pahoja unia jonka vuoksi uni ei omassa sängyssä maita? Kyllähän hän mielellään meidän vieressä nukkuisi, mutta meille se ei sovi jos poikkeuksia ei lasketa. Joillekin perhepeti on passeli, mutta mä en halua seuraavaksi 5 vuodeksi potkivaa hampaiden narskuttelijaa viereeni. 

Tänään kävin viemässä alas ilmoituksen ihan vain sen yhden persereikä naapurin takia. " 1 kerroksen asunnossa alkoi uhmaavan lapsen unikoulu, pahoittelemme mahdollista huutokonserttia. Terveisin, asunto 2". Ja nyt mua jo kaduttaa toi kirje, miksi ihmeessä mun pitäisi pahoitella itkevää lastani? Vastaus löytyy siihenkin kolmannesta kerroksesta, voi vitalis mua suututtaa. Mutta siis se "unikoulu", tänään ei mennyt kuin 10 minuuttia koska lepyin hieman ja laitoin oven raolleen sekä avasin pimennysverhot. Välillähän tuolta näyttää pää nousevan, mutta uskon ja toivon hartaasti että heräämme aamulla jokainen omista lokeroistaan. Pitäkää peukkuja ja antakaa vinkkejä? :-)

21.10.2012

KYSY! Mä vastaan videolla!

Snapshot_20121016_1

kysykää ihmeessä mitä haluatte tietää ja aikaa teillä on 31.10.2012 asti. Siinä sit marraskuun ekan viikon aikana teen videon tai kaksi, riippuu kysymysten määrästä :) (Loukkaaviin tai liian henkilökohtaisiin kysymyksiin en vaivaudu vastaamaan)!

20.10.2012

Jortsuille.

Tällä naamalla ja näillä jaloilla tänään joraamaan. Ei ehkä kuitenkaan näillä tossuilla ja tuskin tanssilattiallakaan, mutta liikkeessä kuitenkin. Emmakko kävi mut eilen Mikkelistä noutamassa Häntämurjuun heidän tykö. Ladattiin akkuja aamun pikkutunneille asti ja tänään sit jotain ihan muuta, aika nastaa! Huippua on myös nähdä Nooan kummia pitkästä aikaa, mä oon ihan intopinkeenä! Huomenna tuskin hymyilyttää, mutta onneksi siihen on vielä aikaa. Kivaa lauantaita :)

19.10.2012

Keskustelu Juntusen kanssa.

IMG_5523

Hanna: Josse, mul ois asiaa!
Josse: No mitä?
Hanna: Mä haluisin vielä vauvan..
Josse: MITÄ? Eiköhän noissa oo hommaa ihan tarpeeks..
Hanna: No enhä mäkään nyt ihan vielä, ehkä 10 vuoden päästä tai sit parin.
Josse: 10 vuotta kuullostaa paremmalta.
Hanna: Siis haluutko säkin sitten? :---)
Josse: Kyllä mä varmaankin haluun.
Hanna: Jee, ihanaa! Eiks se pari vuotta ois kuitenkin parempi?
Josse: Mä just töissä mietin, että me ollaan jo kohta 2 vuotta vaihettu vaippoja sata kertaa päivässä ja ainakin toiset 2 vuotta eessä.
Hanna: Mun mielestä se on kivaa, pienelle vauvalle varsinkin ;)
Josse: -_- kymmenen vuotta on pitkä aika.

18.10.2012

" Vettä sataa", tokaisi Nooa. Tylsiä sadepäiviä ja uloslähtemisestä ei ole ollut puhettakaan. Mä olen yrittänyt viihdyttää lapsosia mitä erikoisemmilla aktiviteeteillä, mutta aivot tässä menee silti. Kieltämättä vesivärit, muovailuvahat ja dvd:t alkavat maistua puulta itse kullakin. Sittenpä sen keksin, " Hei, nyt leivotaan "! Supermutsithan tunnetusti tekevät kaiken itse, mutta minäpä kipaisin pussilisen ranskanleipee, kermavaahtoo purkissa ja hilloa löytyikin valmiiksi, avot! Kyllä äiti hoitaa ja jos tylsyyttä ei saatu selätettyä, niin ainakin makeanhimo.

Legot on POP!

Nooan mielestä legot on ihan älyttömiä ja tyyppi rakentelee niistä ihan just sellasia mitä noin pienen pojan mielikuvitukseen voi vaan tuottaa, kuitenkin melkein poikkeuksetta hökötykset ovat veneitä. Legojen rakentelu on myös hyvin pitkälti Jossen ja Nooan juttu, harvemmin ne mua ottaa mukaan leikkimään ja Nuppukin saa vain murhaavia katseita isoveljeltään, mutta ehkä mä muutenkin tyydyn mielummin olemaan linssin takana ikuistamassa näitä rakennelmia.

Nooa on vasta hetki sitten syttynyt legoihin ja Josse jo malttamattomana odottelee koska poikanen hurahtaa junaratoihin jotka ovat myöskin olleet esille viimeisen vuoden mutta eivät tunnu vielä kiinnostavan. Junaratoja käytetään vielä vain pelkästään lelujen levittämis tarkoituksessa -_- Hassua huomata kuinka Nooa kehittyy päivä päivältä ja keksii mitä ihmeellisempiä leikkejä, muutama tunti sitten löysin hänet avaamattoman talouspaperipaketin päältä ravaamassa keittiönpöytää ympäri "koppotikoppoti iiiihahaaaa". Jep, näihin kuviin ja näihin tunnelmiin.

15.10.2012

Maanantai.

IMG_6101IMG_6086IMG_6128

Tänä aamuna mä päätin, että meillä on lupa ottaa rennosti ja kulkea ypyt päällä vaikka huomiseen aamuun saakka. Ei vaan huvita mikään. Nuppu kiukuttelee lähes taukoamatta, kun taas Nooa terrorisoi meidän kotia ja siinä sivussa mun aivoja. Kuulkaas kun tietäisitte monta kertaa mä olen toivonut tänään joltain ylemmältä tahdolta hiljaisuutta ja rauhaa, ei oo näkyny. Uloskaan ei lähdetty ja tuskin lähdetään koko päivänä ellei joku mummihenkilö tule ja hae lapsia jonnekin, se on nimittäin tällä hetkellä ainut toivoni. " Maanantai, taas saapuu liian aikaisin kaaaaai".

14.10.2012

" Mitäs ihmettä te täällä teette? "

IMG_5891IMG_5889IMG_5894IMG_5939IMG_5981

Vauvajuhliahan me sielä tehtiin, salassa. Me Essin parhaat kamut lyötiin viisaat päät yhteen ja järkättiin huippumimmille ylläribibikset ja mikä parasta, me onnistuttiin siinä! Ainut mikä ei mennyt ihan niinkuin piti oli Essin kotiin tuleminen, nimittäin ei huomattu "varoitusviestiä" ja tadaa tyyppi olikin jo asunnossa ennen kun ehdittiin edes tajuamaan. Huihai, huippubileet meillä oli siitä huolimattakin ja oli ihana huomata kuinka Essi oli aidosti yllättynyt ja tosi mielissään ylläristä. Tarjolla meillä oli kaikkia Essin lemppariherkkuja, mm. eukalyptuskarkkeja, kinkkukierteitä, zazikia ja patonkia, koktailtikkuja, sipsejä, keksejä, viinirypäleitä, vaahtokarkkeja, mahakakku, mehua, pepsiä ja ihan tajuttomasti jäitä. Voin kertoa, että nyt hiukan turvottaa!

Liisa oli tuonut mukanaan värit joilla me sitten yhteistuumin taiteiltiin Essin mahaan mahtavia kuvia (:--D). Samoin nuo Marin tuomat paperiset vauvanvaatteet pyykkinarulla oli hauska idea, niihin me kirjoiteltiin Ringolle terveisiä ja arvailtiin syntymäpäivää, vauvan mittoja ym. Pakko myönnettävä kuitenkin, että mun ehdoton lemppari noissa ohjelmissa oli kyllä se syöminen! Ihan älyttömän hyvä fiilis jäi noista kekkereistä, toivottavasti myös sankarillekin!

13.10.2012

Musta tuli vihannes.

IMG_6014

Se tunne kun kroppa toimii, mutta aivot ei. Olen pahoillani, mutta huijasin teitä eilen. Ei me oikeesti oltu tekemättä mitään. Aamulla anivarhain startattiin auto kohti kuortin markkinoita ja lapset jäi sille tielle kun taas itse suuntasin Heinolaan Essin ja muiden hyvien tyyppien luokse, siitä lisää ehkä myöhemmin. Illalla kotiin tullessa kyttäsin hirviä hullun raivolla ja sinne meni mun viimeisetkin energian rippeet. Mun päässä on taas ne kaksi pientä apinaa kattilan kansien kanssa joten nyt nukkumaan, MOI!

Ps. Oliko mulla jotain asiaa? 


12.10.2012

IMG_5800IMG_5802

Se olis taas arkiviikko silitelty ja viikonloppu saa mun puolesta alkaa. Joos pitää faijavapaan viikonlopun ja me jäädään lasten kanssa kotia eikä meinata tehdä mitään, ei siis kertakaikkiaan mitään. Tämän viikonlopun "ohjelma" sisältää paljolti nukkumista, syömistä, ulkoilua ja sitä rakkautta. Mä kun olen tällainen toimintatäti niin pelkkä höntsäily saattaa tuottaa levottomia jalkoja, mutta ei se auta kun kokeilla. Tämä viikonloppu on varmasti hyvä ilman ihmeempiä seikkailujakin ja me lasten kanssa tarvitaan tätä! Palataan maanantaina.

11.10.2012

Kasvukontrolliin

Pikkulikka on kasvanut jo aika isoksi tytöksi, mutta kyllä mä hänet vielä vauvaksi luokittelen. Onhan Nuppu kooltaankin pikkuinen, niin ne väittävät. Josse käytti Nupun kasikuis neuvolalääkärissä ja normaalistihan seuraava käynti olisi vasta vuoden ikäisenä, mutta kuten otsikosta tyhmäkin osaa jo päätellä, niin vaihteeksi me joudutaan kasvukontrolliin. Mä en itse pidä Nuppua mitenkään normaalia pienempänä, mutta jos käyriä ja lukuja lähdetään katsomaan niin onhan hän aika mini. Hassua ajatella, että erään toisen bloggaajan tytär joka on Nuppua 3 kuukautta nuorempi on myös melkein 3 senttiä pidempi ja lähes saman painoinen, ohops. Me tyttäreni kanssa kasvetaan maata myöten, kengän numero siro 42 (ei oikeesti!). 

9.10.2012 (11.9.2012)
8095 g (7950 g)
66,1 cm (65,8 cm)
42,9 cm (43 cm) ?

" Suloinen ja rauhallinen tyttö (Niinkö? Rauhallisuus on muisto vain). Ryömii, istuen suojaheisteet normaalit. Sydän, keuhkot, iho, vatsa, lonkat, silmät, aukile (löytyy, luonnollisestikin!) normaalisti, korvat siistit (olisipa huuto johtunut korvista mielummin kun syystä tuntemattomasta). Kasvu hieman taittuu, kontrolli 10 kk iässä ( Eipä tullut yllätyksenä..)."


8.10.2012

Ei paljoo hampaita naurata.

IMG_5652

Minä, kuka ei sairastele juuri koskaan vietti ihanan kuumehouruisen viikonlopun ja näköjään maanantaita jatkettiin oksennustaudilla. Ei nimittäin nostalgiaa puutu, synnytinhän kuopukseni samaisessa taudissa. Mä en ymmärrä miten tää purjotauti muhun taas tuli, koska eihän viimeisestä ole kuin alle 8 kuukautta ja yleensä mulla on tää tauti kerran kymmeneen vuoteen, sama koskee tuota kuumetta. Eikä siinä vielä kaikki, rakas poikanikin on kärsinyt ripulista viimeiset 5 päivää, ihan niinkuin silloinkin kun Nuppu syntyi. Erittäin mielenkiintoista.. Jokatapauksessa Joos soitti tänään lääkärille, että hän saisi minusta sairaslomatodistuksen, mutta sehän ei mennytkään ihan niinkuin olisi kuvitellut. Ihan älytöntä juoksuttaa kipeetä jengiä pitkin kaupunkia ja toisekseen sairasloma kirjoitetaan Nooan nimelle. Hassua?

Aika erikoista mun mielestä ettei avopuolisosta saa sairaslomaa. Tämäkin tapaus, enhän mä mitenkään voi hoitaa lapsia kun oksentelen miten sattuu ja minne sattuu. Kehoitetaan käyttäämään MLL:n palveluja tai muita tukiverkkoja. Mun tukiverkko; äiti on töissä, kaverit omien lapsiensa kanssa kotona samassa taudissa, niin ja isimies töissä. Kenelleköhän soittaisin ensimmäisenä? Josselle tietenkin. Mun mielestä se on hyvin automaattista soittaa omalle miehelleen, että kelpaisiko tulla töistä kotiin kipeän perheesi tueksi. Ei mulla käy edes mielessä soittaa kavereille että " Hei, me oksennetaan", voisitteko tulla tänne mein seuraksi. Haloo, kyllä taas saa kerran miettiä, että mitähän noilla päättäjillä liikkuu päässä! Tai entäs he keillä ei ole tukiverkkoa nimeksikään? Luultavasti joutuvat oman onnensa nojaan, mutta eikös se niin mene hyvinkin useasti? Ottaapa päähän tämä typerä käytäntö, taidan lähteä oksulle!

7.10.2012

"Kattokruunu"


IMG_5700 IMG_5703

Tuollainen vanhanaikainen keittiöhässäkkä, aika kaunis minusta. Meidän keittiö on muuttunut hyvinkin maalaisromanttiseksi ihan vaan pienellä pintaremontilla. Mä vähän innostuin ja idea lähti tuosta roikkuvasta telakasta, tai siis mä innostuin ja Josse oli ylläriksi sen sopivaan nurkkaan porannut kun me oltiin reisussa. Mä en halunnut koukkuihin roikkumaan mitään kauhoja ym. Sovitin kyllä, mutta ei kuitenkaan miellyttänyt. Tässä viimeisen kahden kuukauden aikana olen hyvinkin aktiivisesti metsästänyt täydellisiä sydämiä. Ei löytynyt tiimarista, ei pentikistä eikä mistään muualtakaan kunnes tällä viikolla törmäsin noihin söpöliineihin sinooperissa ja nappasin ne hymyssä suin mun matkaani. Muistin että koukkuja olisi ollut 4 joten yksi uupuu ja sen puuttuvan sydämen osto on ensiviikon tehtävissä numero ykkösenä. Lankkujen päällä on väliaikaisesti muutama tuikku ennen kuin keksin sinne jonkun paremman idean, mutta harmaita hiuksia tuottaa ne pienet naulat jotka hankaloittavat minkään esineen pysymistä sielä. Söötti se on silti! Olisko teillä mitään visiota, kertokaa ihmeessä!








Pienissä häissä - OSA 2

_MG_8994

Koko poppoo. Muistini mukaan 120 hlö!


Vähän avioliittolupauksia ja kylläpä nauratti, harmi etten muista mitään hyviä pätkiä niistä mutta pointtina se ettei Rita urputa ja Anssi ei ole aina töissä.

_MG_9050

Kahvia ja kakkua! 

_MG_9072

Polkasun mukaan Rita määrää kaapin paikan, mutta ei se taida aikasemmasta poiketa oikein muutenkaan.

_MG_9080

Ihanat! Ja ihan älyttömän hyvää kakkua!!

_MG_9083

Luukas miettii, että mites sitten leikittäis?

_MG_9099

" Kummassakin ompussa on 15 tikkua ja ideana teidän on repiä omista omenoistanne niitä pois ja kertoa jokaisella vedolle toisesta hyvä asia. Se kellä tikut loppuu aiemmin on voittaja! "

_MG_9111

Rita vei voiton ja palkinnot myös sen mukaiset.

_MG_9116

Vähän tsidua naamaan niin jaksaa jorailla!

_MG_9151

?

 _MG_9219


Voihan rakkaus!


Anoppienryöstö ja tehtävä Ritalla oli laulaa anoppinsa takaisin.

_MG_9324

.. Ja anssin piti kirjoittaa anopilleen runo " Ruokasi on parempaa kun tyttäresi tekemä"

_MG_9386

Mä niin uhosin, että raatelen mun kynsillä jokaisen kuka yrittää viedä kimpun. Liekkö uhkailu tuotti tulosta? Hyvä minä!

_MG_9394

Ei saanu Josse sukkanauhaa, dämit!

_MG_8940


Sit meidän kuvaaja lähtikin ja loppuillan muistikuvat melko on hatarat. Älyttömän hyvät bileet ja haikein mielin me sunnuntaina paikkaa siivoottiin, johtuiko sit olotilasta vai siitä että kauan odotettu päivä oli nyt siinä ja ei ole enää mitään mitä odottaa. Oli kyllä suuri kunnia päästä parhaan ystävän kaasoksi, vaikkakin vasta vähän jälkijunassa mutta hyvin mä kerkesin kuvioihin mukaan. Ihan mahtavaa oli kaiken kaikkiaan ja hyvää palautetta saatiin ohjelmista ym. Kiitos Rita! 


Pienissä häissä - OSA 1

Siinä se Anssi niin jännittyneenä odottelee morsianta alttarille, veikkasin että syke n. 200!

Ritan pikkusisko Roosa ja ihana Luukas

_MG_8665
                                                                       ..Itketti..
_MG_8678
                  "Kaksi niin hehkuvaa ja kaunista saa kirkkaana loistaa"

Avioliitossa

_MG_8705

Löydettiin kaasojen kanssa hauska teksti minin takalasiin ja kyllä mummojen ilmeet oli näkemisen arvoiset.

                     Onneaponnea ja vieläkin vähän itketti        


Aika kaunista!

    _MG_8843    

Anssin ja Ritan pöydästä. Kimppukin näkyy!


Aikas namiruokia!


Piti vetää vähän överit yölläkin vähän maisteltiin.


        Tauolla käytiin vähän kuvailees. Arvatkaa meinasko itkettää?

 _MG_8899

Siis aivan ihana vai mitä?


Ihanat kaasot!

 _MG_8913

Oliko kiva pomppia massu täynnä ruokaa ja viintä?    

    _MG_8928

Hauska!

   _MG_8934

Täsä myö kaikki kauniit ja rohkeet.

_MG_8959

Äityli ja Luukas (sydän!)