28.7.2012

Uusi neuvola, mälsä neuvola.

27.7.2012 Nuppu 5,5 kk!
7355 g
62.8 cm
41.5 cm pipotsu

Napakka, iloinen ja hymyilevä vauva kasvukontrollissa. Kehitys iänmukainen, pituuskasvu tasaantumassa, paino suhteessa pituuteen ok. Iho siisti, ei huolia.

Just hiton joo ja ok. Tosi omaperäistä ja lapsikohtaista tuo kertomus tältä virkaintoilevalta terveydenhoitajalta. Me siis jouduimme vaihtamaan neuvolaa sinne minne oltaisiin kuuluttu jo huhtikuusta lähtien, mutta kun en suostunut vaihtoon heti ja saatiin entisen neukun kanssa tehtyä kiva kompromissi, niin jäätiin lorvimaan sinne. Mutta niin se taitaa olla, että kaikki kiva loppuu aikanaan! Mulla oli jo valmiiks paska asenne ja inhottava fiilis neuvolaan mennessä, mä en vaan voi hyväksyä sitä että tuttu ja ihana täti muuttuu vasta valmistuneeseen tyttöseen joka ei tiedä meistä mitään ja ei varmasti mätsää jutut yhtä hyvin kun entisen neukun kanssa. Oikeassa oltiin, voi elämä että nakertaa vieläkin. Tyttö ei ottanut Nooaa ollenkaan huomioon, ei siis edes moikannut sitä ja kaikki mitä puhuttiin oli niiiiiin kaavamaista ja tylsää, moneskohan liukuhihnalla vedettävä Nuppu oli sinä päivänä? Mä itken kohta jos en pääse entiseen paikkaan takaisin, tai siis mun lapset.

Olisi muuten yksi kauhutarina kerrottavana!
Viime viikkoisessa tivoli seiterässä oli tapahtunut kauheuksia. Kajaanista oleva perhe oli viettänyt tivolissa päivää kunnes olivat kävellessä huomanneet, että heidän 2-vuotias poika oli kadonnut ja hätä oli ollut mahdottoman suuri. Pikaisen etsinnän jälkeen 12-vuotias tyttö oli mennyt kysymään järkkäreiltä oliko heillä mitään havaintoja pojasta, ja kyllä, kyllä heillä oli. Järkkärit kertoivat nähneensä mustalaislauman kantavan pientä vaaleahiuksista poikaa heidän autolle päin ja tyypit tietty lähtivät kiireen vilkkaan perään kun tajusivat kupletin juonen. Mustalaiset olivat ilmeisesti jo olleet laittamassa lasta autoon ja pistämässä nilkkaa suoraksi kaasupolkimelle kunnes järkkärit oli saaneet heidät kiinni ja pelastaneet pojan.  Kaiken lisäksi mustalaiset olivat esittäneet etteivät osaa suomea, vaikka rekkari oli kuitenkin suomalainen ja takapenkillä heidän omat penskat puhuivat kuitenkin oikein sujuvaa suomea. Poika pääsi kuitenkin turvaan vanhempiensa luokse ja on ollut lukemieni mukaan kovin järkyttynyt ja itkuinen, sekä lisäksi pelkää nytten miehiä. Lopusta en tiedä, mutta sen verran kuitenkin että perhe aikoo ilmoittaa lehdistölle tapahtuneesta ja varoittaa muita ihmisiä. 

Siis ihan kauheeta, että suomessa tapahtuu tällaista ja vieläpä omassa pikku kaupungissa. Kuninkuusravit oli ilmeisesti sekoittanut mustalaisten päät, mutta itse henkilökohtaisesti epäilen ja olen aika varma siitä, että ne hojot olivat muutenkin jo valmiiksi sekaisin ja pahoja ihmisiä, ties mitä olisivat pojalle tehneet :( Kerroin teille tämän siksi, koska itse pelästyin lähtiessämme neuvolan pihasta, kun kaksi nuorta mustalaispoikaa tarjoutui auttamaan minua lasten kantamisessa ja ystävällisesti kieltäydyin ja nappasin Nooan vielä varmuuden vuoksi kainaloon Nupun lisäksi, tuli ihan järkyttävä tunne ja pelko, että entä jos nää on samat tyypit. Selvittiin kun selvittiinkin, mutta kyllä tommoinen pistää miettimään että mihin ihmeeseen tämä yhteiskunta on oikein matkalla?

31 kommenttia:

  1. Siis mitä ihmettä? Onko tää se sama juttu mistä oli länsi-savossa viime viikolla pieni uutinen? :o Ihan hirveetä :/

    VastaaPoista
  2. no hyi!! kyllä on sairasta touhua!!! :oo ja tosta neuvolasta, meilläki on (oli myös koko mun raskaus ajan) sellanen tosi nuori neuvolatäti ja aina vähän paskat fiilikset mennä sinne ja lähteä sieltä... jotenki outoo että mua pari vuotta vanhempi, vähän aikaa sitte valmistunu, lapseton terveydenhoitaja neuvoo/ohjeistaa kuinka en osaa lohduttaa vauvaani oikeaoppisesti... :/ eli I FEEL YOU!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama homma :) Mut ei meil oo enää ees kauheesti käyntejä koska nuppu on jo aika iso pimatsu :D

      Poista
  3. hyi hitto meni oikein kylmät väreet tosta tivoli jutusta! katoin just yksin kauhuleffan ja nyt luin vielä pahoista mustalaisista.. mä niin nään painajaisia ens yönä. Kiva nukkua yksin :D

    VastaaPoista
  4. musta tuntuu että meidän neiti ottaa pian teidän nupun kiinni kasvussa :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luuletko? :D Nuppu on tollanen lyhyt ja pyöreä, vähä niinku äitinsäkin :D

      Poista
  5. Kyllä on taas pikkusen yleistämistä tuo homma. Sähän lokeroit nyt kaikki romanit tollaseks? Mutta entäpäs jos kyseessä olisi ollut tavallinen urpo suomalainen,niin oisko koko suomen kansa nyt lasten kidnaappajia? Sä vielä siirrät noi ennakkoluulos omiin lapsiisi, ja voi olla että niillä tulee olemaan aika vaikeeta sitten isona. Mä oon lukenu sun blogia jo pitkään,mutta tähän se loppu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinäpä se, yleistinkö? Olisit lukenut tekstin pikkasen tarkemmin ja tullut sit vasta nillittämään :) Ja miks sä tuut ilmottaas mulle että lopetat lukemisen? :---D

      Poista
  6. Luin tän ääneen Jlle, ihan käsittämätön juttu!

    Ano 9:48 vois vähän höllätä, ei tässä nyt taidettu yleistää? "..- mutta itse henkilökohtaisesti epäilen ja olen aika varma siitä, että ne hojot olivat muutenkin jo valmiiksi sekaisin ja pahoja ihmisiä" Eli nimenomaan painotettiin kyseisten henkilöiden mielentilaa riippumatta kulttuurista tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä! :O

      Ja mietin et miks ihmeessä yleistäisin, koska onhan mulla itellänikin mustalaiskavereita ja ihan tosi hyviä tyyppejä on :)

      Poista
  7. No haloo, kasva aikuiseksi, SE ON NEUVOLA! :D Ehkä tolleen aikuiselta ja äiti-ihmiseltä vois olettaa, että pystyis hyväksymään vähän erilaisiakin neuvolan toimintatapoja, kun se omakivatuttunupputäti. Jos työntekijä on ammattitaitoinen (jos hän on pätevä niin luultavasti myös on ammattitaitoinen) niin luulis olevan aika sama, vaikka se nyt ei just tunne teidän perhehistoriaa tai heitä sellasta läppää joka kolahtais just sulle. Sen tehtävä on seurata vauvan kasvua, ei kirjoittaa mitään päiväkirjaa tai just spessua romaania teidän lapsesta. Sulla on kavereita, vanhemmat jne. joiden kanssa voit sit keskustella sulle sopivampaan tyyliin. Ei millään pahalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaiken kruunasi tuo "ei millään pahalla" lopussa. :----------D Kasva kuule ite aikuiseksi, kyllä itekkin valittaisin jos mukava neukkutäti muuttuiskin tommoseksi jota ei kiinnosta vittuakaan. Suahan se ei tietty haittais tippaakaan jos omalle kohdalle kävisi? ;) Oikein innosta hykertelisit kun nyt viimeinkin pääsisit tiukan asiallisen neukkuakan luo! Sehän on täysin kiellettyä olla ihminen ja välittää asiakkaistaan, eikä liukuhihnatyylillä ladella latteuksia. :)

      Poista
    2. "Ei kiinnosta v####akaan?" Jos terveydenhoitaja hoitaa työnsä moitteettomasti, mutta hänen tyylinsä on asiallinen, tiukka ja kuivakka niin en nyt sanoisi, että hän ei ole kiinnostunut työstään tai asiakkaistaan. Kaikki ihmiset nyt eivät ole samasta puusta veistetty ja minusta ei voi olettaa, että aina kemiat natsaisi opettajan/terkkarin/lääkärin tai naapurin kanssa. He voivat silti olla todella ammattitaitoisia, taitavia ja nauttia työstään. Ihmisten kanssa on tultava toimeen ja jos he käyttäytyvät asiallisesti, on heitä myös arvostettava. "tiukan asiallisen neukkuakan luo", tuossa oiva esimerkki siitä, mitä mielestäni arvostaminen EI ole.

      Poista
    3. Anonyymi29. heinäkuuta 2012 22.01 <--- Komppi tälle!

      Poista
    4. Ja sehän on jokaisen oma asia miten tuntee nuo neuvola asiat. Itse vaihdoin meijän terkkarin, koska en tuntenut oloani sellaiseksi et voisin sille mistään asioista vuodattaa. Sillä neuvolassahan jutellaan myöskin äidin jaksamisesta!

      Poista
    5. No huhhuh, onkohan noilla edellä kirjottaneilla anoilla mitään käsitystä siitä mikä neuvolan tehtävä on?? Siellä ei todellakaan ole tarkoitus vain mittailla lapsen kasvua ja pistää muutama piikki!! Neuvolassa pitäisi voida myös jutella mieltä painavista lapseen ja hänen kasvatukseensa liittyvistä asoista ja äidin/isän jaksamisesta. Jos neuvolantädin kanssa kemiat ei yhtään kohtaa ja tuntuu siltä ettei oteta yhtään huomioon yksilönä vaan toimitaan vaan samanlailla kaikkien kanssa, ei varmasti ole helppoa alkaa kertoa omia huolia!

      Varsinkin jos huolet koskevat omaa pärjäämistä ja taitoa toimia äitinä ja isänä ovat ne niin arkaluontoisia asioita ettei niistä ole todellakaan helppoa puhua ihan kenelle vaan. Ainkin itselle on ihan eri asia kertoa fyysistä vaivoista lääkärille tyyliin "mun selkää särkee" kuin kertoa että "en tiedä osaanko toimia oikein tuon meidän uhmiksen kanssa kun välillä menee hermo".

      Poista
    6. Voi tietysti yrittää muuttaa myös omaa asennetta, etsiä vikaa kemioiden toimimattomuuteen itsestä ja katsoa ns. peiliin. Virkaintoista vastavalmistunutta on toki helppo syyttää ja mustamaalata. Ehkä hänkin kaipaa lempeää ohjausta, positiivisia kokemuksia ja ymmärrystä tullakseen yhtä hyväksi kuin se edellinen superterkkari. En ylipäänsä ymmärrä tuota asennetta, että aina vika löytyy muualta kuin itsestä. Jos terkkari on ammattitaitoinen ja asiallinen niin ei minusta yhteiskunnan tarjoamasta ilmaisesta palvelusta paljon kannattaisi jupista.

      Poista
    7. Toimiiko tuo toisinkin päin? Onko terveydenhoitajan helpompi keskustella joidenkin toisten asiakkaiden kanssa? Saako hän valita asikkaansa? Miten voi opetella kemioiden mätsäämistä? Vai ollaanko me (myös minä) vaan opittu liian hyvälle ja valitetaan toisinaan turhastakin. Monessa maassa neuvolajärjestelmä olis onnen täyttymys!

      Poista
    8. Anonyymi 1: No haloo, mulla saa olla omat mielipiteet ja mä ite asiakaspalvelutyössä ollessani tiedän kyllä kuinka asiakkaiden kanssa kuuluu toimia! SHH!

      Anonyymi2 ja 3: älkää riidelkö :D Ja anonyymi 1 ja 3: Et selvästikään tunne mua, blogihan on vain pintaraapaisu ja mä jos joku arvostan muita ihmisiä! Neuvolatäti ei vaan luonteeltaan miellyttänyt mua, mutta hommansa hoiti niinkun pitikin, saatiin Nupun pituuden ym. selviks :)

      Poista
    9. Rigge: Asiaa! Ja tiedossahan tuo oli että joudutaan vaihtamaan neuvolaa ja toki se harmittaa luopua ihanasta neukusta :)

      Poista
    10. Anonyymi 10.00: Niin ja mä en todellakaan haukkunut tätä nykyistä neukkua epäpäteväksi tai mitään muutakaan ja nää tyypit vetää kuumia siitä, taitaavat ite olla jotain terkkareiks opiskelevia?

      anonyymi 12.03: Mä asennoidun asioihin yleensä aika reippaalla mielellä, ja tekstissä kyllä annan väärinymmärtää itseni, eli mulla oli paskanmaku suussa siitä että ylipäätään jouduttiin neukku vaihtamaan, mut enhän mä nyt herranjumala siellä ollut kun pelle ja käyttäytynyt lapsellisesti. En mäkään ihan idari ole :D

      Anonyymi 12.15: Kirjoituksessasi oli kyllä perää. Taidetaan olla aika kermaperseitä kaikki! :D

      Poista
  8. heh taitaa olla hieman liioiteltu tarina tämä tivolissa tapahtunut juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattanee varmaan käydä Länsi-Savosta lukemassa. Ei ole liioiteltu juttu. Itse asustan samassa kaupungissa.

      Poista
    2. Anonyymi: Miks ihmeessä mä liioittelisin noin vakaa asiaa ja tai miksi lapsen äiti värittelisi ja keksisi jotain noin sairasta? Järki käteen.

      Rigge: Löytyykse netistä? :)

      Poista
    3. joo, niin sanoinkin että keksit koko jutun päästäsi. kuulosti vain hieman erilaiselta uutisessa kerrottuna..

      Poista
  9. BUUHANNA:

    Anonyymi2 ja 3: älkää riidelkö :D Ja anonyymi 1 ja 3: Et selvästikään tunne mua, blogihan on vain pintaraapaisu ja mä jos joku arvostan muita ihmisiä! Neuvolatäti ei vaan luonteeltaan miellyttänyt mua, mutta hommansa hoiti niinkun pitikin, saatiin Nupun pituuden ym. selviks :)

    ....

    Juu ihan todellakin osaat.

    VastaaPoista
  10. Jos neuvolantäti on vastavalmistunut, niin voihan olla, että hän työkokemuksen karttuessa on työssä enemmän oma itsensä vaikka aluksi vaikuttaisikin kaavamaiselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut. en ajatellut olleskaa tota seikkaa! Mut oli siinä sekin ku ei se kauheen luontavasti noille muksuille jutellu, tai siis nooallehan se ei sanonu mitään :/

      Poista
  11. Tuntuu tosi pahalta lukea tollaista arvostelua vastavalmistuneesta... Itsekin olen vastavalmistunut ja koitan tehdä kaikin puolin parhaani työssäni. Mutta kaikkia ei kai voi miellyttää.

    VastaaPoista

ASIAA NÄÄS