14.11.2011

Nyt meillä on astma

Tänään siis pyörähdettiin lastenosastolla lukemattomien hengitystieinfektioiden takia ja kyllä se vaan niin on, että nyt ainakin ensimmäisellä lapsellani on virallisesti astma. Jos tästä jotain positiivista pitää etsiä, niin saatiin ainakin todettua hyvissä ajoin, eikä niin kuin minun kohdalla että meinas henki lähtee luistelureissulla kun olin ihan pikkulikka. Eikä astma ole onneksi pahin mahdollinen sairaus ja on melko hyvin lääkkeillä hoidettavissa, kunhan muistaa pitää lääkekaapit ja lääkärikäynnit ajan tasalla, pääasia että henki kulkee ja astmaliitto kiittää. Kiskotaan Nopukan kanssa vuorotellen piippuja, on kuulkaas hoitavaa, avaavaa, violettiä,-oranssia ja vihreesinistä kiekkoa. Parasta on ehdottomasti lapseni yhteistyöhalu, lääkkeet otetaan ilomielin, hyvä ettei kerjätä... NOT! Sairaanhoitaja kumminkin vähän "lupaili", että lääkkeen antaminen saattaa jossain vaiheessa helpottaa, sillä lapsi kun on pienestä pitäen piippua saanut, niin hän osaa kertoa koska henkeä ahistaa ja olis lääkkeen paikka. Joka tapauksessa toivotaan terveempiä aikoja ja jos tuo astmanpoikanen vaikka lähtisi itsestään ajanmyötä!

10 kommenttia:

  1. Ei tykätä astmasta mutta tykätään siitä, että pikku Nooa sai nyt virallisen lausunnon :) Ja onneks tosiaan astma ei oo pahin sairauksista ja helposti hoidettavissa lääkkeillä :)

    VastaaPoista
  2. Noilla leluilla ja ton akvaarion luona olen viettänyt myös lukemattomia hetkiä. katkeransuloista sanoisinko :D
    Noukalle tsemppiä,onneksi on lääkkeet!!

    VastaaPoista
  3. inhaa :( Meki saatiin eilen infektioastma diagnoosi ja samalta kuulostaa lääkekaappi. Tyhmää.

    VastaaPoista
  4. Heei mistä oot ostanut tuon toppapuvun ja paljon makso? :)

    VastaaPoista
  5. voi pientä :( mutta onneks on nuo hyvät lääkkeet :)

    VastaaPoista
  6. eikös se vaan ole hyvä homma että on virallinen diagnoosi niin ei tartte sitte jahkailla vaan päästään astmaa oikeasti hoitamaan. Otatteko työ suoraan piipusta lääkkeet vai babyhalerin kautta?

    VastaaPoista
  7. Vaikka arsestahan tuo on, niin tosiaan hyvä, että selvis nyt ja sai lääkkeet oloa helpottamaan :)

    VastaaPoista
  8. laukku: Nimenomaan :)

    Tiina: haha, sama vika mut enemmän on tullu Savonlinnan leluilla leikittyä! :D

    Neppari: No on se, mut voi hyvinkin olla että pojat siitä parantuu, toivotaan ainakin :)Itellään on valitettavasti peli jo menetetty, eiköhän sitä meikäläinenkin 50 vuoden päästä roiku happipullon perässä.

    Anonyymi: Ostin sen käytettynä 10 €, ja se on Lindexin viimevuoden mallia :) Toi on niiin ihku!

    Charlotte: Todella :)

    Anonyymi: No sitähän mä just sanoinkin! Halerin..

    ankva: Totta, ei tartte aina (jos päivystykseen/osastolle taas joudutaan) niin koko historiaa selittää :)

    VastaaPoista
  9. ei tuo astmakaan tietenkään kiva ole, mutta onneksi kuitenkin "vaan" astma, eikä mikään vaikeampihoitoinen/vaarallisempi juttu. ei siis mitenkään astmaa vähätellen, mutta ymmärrät varmaan:)

    VastaaPoista
  10. Heiniboo: Ymmärrän, sitähän mäkin tossa tekstissä ilmaisin. On paljon paljon pahempia asioita joille ei vaan meinaa mahtaa mitään tai sit rampattais koko ajan kss :(

    VastaaPoista

ASIAA NÄÄS