25.10.2012

Ei kuulema nukuta.

IMG_5184-001

Nooa on päättänyt ettei hän halua nukkua, mutta minä itse kaikkivaltias olen päättänyt toisin, Nooahan nimittäin nukkuu, oli se keino mikä tahansa. Tajuaisipa tuo oven takana huutava monsteri mitä nuijanukutus tarkoittaa, sillä nääs voisin hieman kiristää. Eikös se parhain kasvatuskombo ole kiristys, lahjonta ja uhkailu?

Mä en todella tiedä mistä tuo rakas jääräpäinen kiljuhanheni on keksinyt ettei käykään enää nukkumaan tuosta noin vaan. Miksi pusut, halit ja rakkauden-osoitukset eivät enää riitäkään? Pelkääkö Nooa pimeää vai onko nähnyt pahoja unia jonka vuoksi uni ei omassa sängyssä maita? Kyllähän hän mielellään meidän vieressä nukkuisi, mutta meille se ei sovi jos poikkeuksia ei lasketa. Joillekin perhepeti on passeli, mutta mä en halua seuraavaksi 5 vuodeksi potkivaa hampaiden narskuttelijaa viereeni. 

Tänään kävin viemässä alas ilmoituksen ihan vain sen yhden persereikä naapurin takia. " 1 kerroksen asunnossa alkoi uhmaavan lapsen unikoulu, pahoittelemme mahdollista huutokonserttia. Terveisin, asunto 2". Ja nyt mua jo kaduttaa toi kirje, miksi ihmeessä mun pitäisi pahoitella itkevää lastani? Vastaus löytyy siihenkin kolmannesta kerroksesta, voi vitalis mua suututtaa. Mutta siis se "unikoulu", tänään ei mennyt kuin 10 minuuttia koska lepyin hieman ja laitoin oven raolleen sekä avasin pimennysverhot. Välillähän tuolta näyttää pää nousevan, mutta uskon ja toivon hartaasti että heräämme aamulla jokainen omista lokeroistaan. Pitäkää peukkuja ja antakaa vinkkejä? :-)

17 kommenttia:

  1. Mulla on 2 v tyttö joka on myös päätäny että ei nuku. Huuto konsettia saattaa kestää tuntikin ja tuntuu hirveeltä kuunnella sitä mutta pakko mikä pakko. kyllä se aina lopulta nukahtaa. Ja ei lapsen itkua tarvitse pahotella naapureille :) ootteko kokeillu yö valoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä alan uskomaan, että se on toi ikä nyt kun on näitä kommentteja lukenu! :) Juu ollaan ja se nyt toimii samoin et ovi on raollaan!

      Poista
    2. Joo kyllä se luultavasti on se ikä. Vanhempi lapsi on 3,5 ja sen kanssa oli aikanaan ihan sama ongelma :) nyt se menee mielellään omaan sänkyyn nukkumaan ja harvoin herää yöllä. Sillä on sellanen väriä vaihtava yövalo mikä on sen mielestä niin siisti että sitä pitäs pitää kuulema päällä päivälläkin :D

      Poista
  2. Meillä on nyt 2,5vuotiaalla taas joku VAIHE ( hope so ). On nyt pari viikkoa tullut meidän sänkyyn nukkumaan, joo on se ihan ok SILLOIN TÄLLÖIN, mutta nyt se on tosiaan mennyt siihen että kaveri tulee sinne joka yö :( Voi sanonko mikä. Ja nuorempi 10kk heräilee ties minkä hampaan/pierun/kuun asennon vuoksi :D Niin että niitä vinkkejä vaan mullekin että miten mä saan ton lapsen tonne omaan sänkyyn. Väkivalloin vai? Kun se ei siellä pysy, ei vaikka palauttaisin sen 50krt. Ja kokeiltu on että äiti tai isi makaa siellä sängyn vieressä, ei kelpaa. Sori tulin nyt purkautumaan, enkä edes vinkkejä osaa antaa :D

    - Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama, se sillon tällön on ihan ok, mut joka yö on too much mulle! Oi ei älä pelottele, kohta Nuppukin tietty riekkuu pitkin öitä :o Haha, purkaudu vain, se helpottaa :D

      Poista
  3. onneks ei oo tota ongelmaa :)
    Tsemppiä unikouluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi eiköhän tuo ongelma tule vielä nuokillekkin vastaan.. toivottavasti

      Poista
    2. Oli ja meni tältäerää. Tulevaisuudesta kun ei voi tietää :)pahallahan tuon tosiaan tarkoitin. Anolla ei taida lapsia olla kun ei tajua että lapset ovat erillaisia.

      Poista
    3. niin tai anolla juuri on lapsi ja tietää tarkalleen, että tollanen "onneks ei oo tota ongelmaa" kommentit ihmiselle, jolla sillä hetkellä on "ongelma" lapsen kanssa, pistää vaan vituttamaan.

      Poista
    4. Nuokki, kyllä toi munkin mielestä aika puhtaalta vittuilulta vaikutti niinkun sun kommentit yleensäkin. Näköjään anonyymitkin sen huomanneet kun aika usein käyvät sulle vastailemassa tosta ihme töksäyttelystä.

      Hei ja ne tsempit, iso kiitos!

      Poista
    5. Okei. Ei kyllä ollu mitään vittuilua,enkä ole aikoihin mitään kommentoinutkaan. Enkä aiokkaan kerta näät kaiken kuitenkin vittuiluna. Hyvänkin.

      Poista
    6. Kaikkea ei tartte kääntää heti vittuiluks, kyllä ajattelin itsekin 3 vuotiaan tytön äitinä että onneks nukkumisen kanssa ei ole ollu ongelmia enkä koe millään tavalla vittuiluna kirjottaa sitä tänne. Omasta puolestaan saa varmaan olla tyytyväinen?

      Poista
  4. Laskin että meillä kerran palautettiin tyttö (2v) omaan sänkyynsä yön aikana 121kertaa, kyllä vain.. Ja minähän en periksi antanut vaikka mies ja molemmat mummot kauhistelivat , ja nyt neiti nukkuu ihan omassa huoneessa, omassa sängyssä, tytöllä nyt ikää (2.6v) Kyllä kannatti! ja ei vaan saa antaa periksi, niin "unikoulukin" tuottaa tulosta ,pian on pikkusiskolla (nyt 1,9v) varmaan sama edessä:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko oli lukee tää kommentti Josselle ja sil meinas silmät tippuu päästä. Ai kauhee, siinähän meni yö sit ihan mukavasti, vai? :D

      Poista
  5. Univalo voi olla kova sana jos Nooa kerta pelkää mahdollisesti pimeää?

    VastaaPoista
  6. Tanekaan ei enää millään malttais käydä nukkuu! Tuli ihan järkytyksenä, kun se yhtäkkiä alotti kunnon huutoseremoniat joka helvetin kerta kun nukkumisesta puhuttiin. Se kun on yleensä vauvaiän jälkeen käynyt kun unelma nukkumaan. Poikkeuksena tietty, kun tutti otettiin pois, jolloin huudettiin kaks viikkoo :D Oon kyllä melko varma, että tää nukkumaan käymisen vaikeus johtuu ihan vaan siitä, että kotona ei nyt vaan malttais enää käydä nukkumaan, kun päivät "joutuu" olemaan päiväkodissa ja kotona olemisen aika on vähentynyt. Penska nimittäin onnessaan aina juoksee vastaan pihaltakin kun hakemaan mennään, että jee jee äkkiä pois täältä :D Nimittäin näitä ongelmia ei kyllä ennen päiväkotia juurikaan ollu. -Jensku-

    VastaaPoista

ASIAA NÄÄS