13.10.2011

Heipat pulloille!

Hienoa Nooa, hienoa äiti ja hienoa isi! Tämä on jo toinen päivä ilman tuttipulloja ja nokkamuki meiningeillä ollaan edetty. Ajattelin helpottaa meidän tulevaa elämää sillä, että saataisiin Noukalta pullot pois ennen Pipan tuloa ja kieltämättä hyvältä näyttää. Kunhan tää projetki ollaan saatu selväksi, niin seuraavana olisi vuorossa Nooan muuttaminen isojen poikien sänkyyn, mutta ajankohta olisi vasta ehket Joulukuussa, niin on sitten muutaman kuukausi aikaa reenailla, mitä luulette onnistuuko? Tarkoitus oli, että olisimme ottaneet Pipalle käyttöön kehdon ja sillä Nooa olisi saanut jatko-aikaa pinnikseen, mutta mitä suotta? Parin kuukauden päästä se olisi ollut edessä kumminkin, eikä puinen kehto olisi ees sopinut meidän makkariin.

Olisi mukava kuulla teidän kokemuksia tuttipullojen vierotuksesta, sekä nuorisosänkyyn siirtymisestä :-)

10 kommenttia:

  1. minun mielestä nooa on ihan liian pieni viellä jatkettavaan sänkyyn teille tulee vaan ongelmia siinä poika kun oppii kunnolla kävelemään nii se ei kestä siinä sängyssä sillä kokemusta on kokeiltiin meijän 1 vuotiaalle pojalle ja ei tullut mitään illalla se tulin sen sata kertaa pois sieltä eikä meinannu millään käydä nukkuu sit kun sen sai nukkuu nii sit yöllä tuli pois ja aamulla siihen 5-6 aikaa tuli herättämään.. päiväunia ei sustunut käydä nukkuu ne meinasi kokonään jäädä pois sen takia vaihettiin pinnasänky takasin.. mun mielestä teijän kannattas ihan suosiolla ostaa toinen pinnasänky mut kaikki lapset on erillaisia mut sen näkee kokeilemalla..

    VastaaPoista
  2. tuttipullosta on tosi helppo siirtyy nokkamukiin eli anna mennä vaan.. mutta tuosta sängyn vaihosta olen eri mieltä sit kun teijän poisu lähtee kunnolla liikkeelle en usko et kestää siellä koska meijän ei ainakaa kestänysit kun se tuli lähemmäs 2-vuotta nii se alko ymmärtää enemmän ja nukkuminen onnistu hyvin

    VastaaPoista
  3. Meillä Oonalle hankittii oma "isojen lasten sänky" reilu 2,5 vuotiaana, ja se sijotettii lasten huoneesee. Enemmän kuitenki käytettii meiän makkarissa varalla olevaa pinnistä. Lopullisesti omaa sänkyy muutti vasta vähän alle 4 vuotiaana, Enni 2,5 vuotiaana. Se meni sujuvasti nii, ku muutettii sillon, ja sit saivat nukkua yhessä lastenhuoneessa. :)

    VastaaPoista
  4. kauheat silmänaluset tossa vikassa kuvassa :o hui ...

    VastaaPoista
  5. Anonyymi: No mun mielestä taas ei, nooa on sit vuoden ja mun pikkusisaret on samassa tilanteessa vaihtaneet myös ja hyvin on onnistunu, samoin kun monet muut lapset, vaikka eihän se sitä sano että Nooalta onnistuis mut kokeillaan :)

    Anonyymi2: Joo toi nokkismuki on kiva juttu :-) Ja katsotaan, kyllä me ainaki kokeillaan ja toivotaan parasta :)

    Anonyymi Elina: Aivan :--) Pidetään meillekin peukkuja!

    VastaaPoista
  6. Mä muuten luulen myös, että ei ehkä kannata vielä alle vuodenikäisenä laittaa Nooaa pinnattomaan sänkyyn, koska sieltä tullaan aika lujaa alas kun syvyysnäkö ei ole ihan näiden meidän poikien ikäisillä kovinkaan hyvä. Eihän ne toki korkeita ole ne lasten sängyt, mutta ihan turvallisuuden vuoksi niin kannattaa hankkia sellainen sänky vasta kun poika osaa varmasti sieltä laskeutua jalat edellä maahan :)

    PS. Oon katkera, kun teillä toimii nokkamuki - mä en tiedä mitä mä teen tuon Iliaksen nokkamuki kammon kanssa :D

    VastaaPoista
  7. Anonyymi: Eikö? MÄ katoin ihan samaa ku otin tota kuvaa ja varsinki sit ku muokkasin sen.. Hahaha.. Nooalla on ollu aina sellaset pikku silmäpussit mut tossa ne oikein korostuu ja vääristyy..

    VastaaPoista
  8. en vois vielä kuvitellakkaan leolle "isojenpoikien sänkyy" :D ainut paikka missä se kestää(karkaamatta) on pinnis! ehkä sitten kun osaa kunnolla kävellä/laskeutua/kiipeillä..ja kun "ymmärtää" nukkumisen ja sängyn yhteyden :-DD

    VastaaPoista
  9. Meillä siirryttiin isojen sänkyyn noin kuukausi sitten, sillon ikää pojalla 1v5kk ja kävellyt siis joku 5-6kk. En olis laittanut jos poika ei olis osannut kävellä ja laskeutua / nousta sänkyyn ketterästi. Siirto itsessään oli helpompi kun odotin, ei ole ollut mitään ongelmia ja vaan muutamat kerrat tullut keskellä yötä sieltä pois. Sitten kun kävely on juuri opittu niin menee yöt varmaan muutenkin ihan sekasin siitä uudesta taidosta joten voi olla aikamoinen härdelli.

    VastaaPoista
  10. entäs jos te hommaisitte nooalle matkasängyn? siinä ois korkeet reunat ja sit kun aika on nii laittasitte sen jatkettavaan sänkyyn. meillä toimi ainakii.. koska kokeiltiin meijän tyttöö 1-vuoden ikäsenä niin se tuli rymisten yöllä alas jatkettavasta vaikka siinä oli aika korkeet reunat ja sama oli päiväunilla ei suostunut nukkuu kun pääsi karkaamaan pois sängystä ja sen ikäsetkii tarviis viellä ne päikkärit.. mut toi nokkamuki juttu toimi meillä ainakin tyttö oli noin 7kk ikänen kun joi vaan nokkamukista ja ei mennyt pitkään kun tyttö jätti myös itse tutin pois ja uskon että nokkamukiin vaihto vaikutti siihen tutti asiaankiin kun taas toiselta lapselta kun ei meinattu millään saaha tuttia pois oli vasta 2 ja puoli vuotias kun tutti saatiin pois ja huuto oli kova 2viikkoo putkeen huuti tuttii illalla aina ja päiväunille mennessä..

    VastaaPoista

ASIAA NÄÄS