20.9.2012

Keskustelu naapurin kanssa.

IMG_4502

Muutama päivä sitten koin hieman erilaisen herätyksen iltapäivällä, kun oven takana oli huolestunut ja vihainen naapurinpiika! Keskustelu meni kutakuinkin näin:

Rinkutinräng ja menin avaamaan oven Nooa kainalossa, vastassa erittäin tuohtunut vanhapiika.
Piika: " Hei onko teillä kaikki kunnossa kun tuo sinun poikasi on itkenyt jo 40 minuuttia? Minulla jäi päiväunet kesken!"
Hanna: " Siis tuutko sä syyttämään mua meidän kotiin, että mun lapsilla ei olisi kaikki hyvin? Kyllä on, herättiin just päiväunilta!!"
P: " Mä olen kuunnellut nyt tuota itkua 40 minuuttia ja muutkin naapurit ovat alkaneet jo ihmettelemään mitä täällä asunnossa oikein tapahtuu!"
H: " Onko tullut mieleen, että täällä sattuisi olemaan uhmaikänsä startannut pieni poika tai muuten vaan huono päivä?"
P: " Ei se ihan normaalilta kuullostanut. Minä meinasin käydä etsimässä yleisavaimet ja tulla niillä sisään kun huudosta ei meinannut tulla loppua!"
H: " Sulla ei oo mitään oikeutta tulla tänne omilla tai kenenkään muunkaan avaimilla! Oliko muuta?"
P: * Muminaa ja heijaamista oven ja rappukäytävän välissä*
H: " Mun ei tartte kuunnella sulta tällästa" ja pamautin hyvin aikuismaisesti oven päin näköä..

Voitteko kuvitella miten vihainen ja loukkaantunut olin? Tai siis olen edelleen. Samana iltana jututin muutamaa muuta naapuria ja kukaan ei ollut kuullut mitään itkua ja sanoivat, että vaikka kuuluisikin niin se ei haittaa, lapsethan tunnetusti itkevät. Juttelin myös meidän superhyvien naapureiden kanssa, jotka kertoivat että tää päikkäritäti oli heille oikein lietsonnut että "kuunnelkaapas nytten, kuuletteko? Ketähän tuossa asuu ja ovatko vanhemmat edes kotona? Poika itkenyt jo tunnin". - Niin, että se siitä 40 minuutista ja muiden naapureiden ihmettelystä. Todellisuudessa piika on yrittänyt provosoida muita leikkiin mukaan ja aikakin on todellisuudessa varmasti lähempänä 15 minuuttia kuin tuntia. 

Eerikan tapahtuma varmasti pistää ihmisiä varovaisemmiksi jne. mutta joku raja kuitenkin. Asioista voisi ottaa selvää ennenkuin tullaan hyppimään silmille ja syyttelemään. Jos joku asia on varma, niin se on aivan varma etten anna Nooan uhmalle ja huudolle periksi, huutakoot mun puolesta vaikka kitarisansa pihalle mut täällä talossa ei lapset määräile, piste. Soitin myös isännöitsijälle, että mikäs tää tällänen talo oikeen on kun lapset eivät saa pitää meteliä? Isännöitsijä käski rouvan nukkua perkele yöllä! Haha, Hanna vs. Piika, tilanne 6-0 ja seuraavasta nostan isomman metelin jos kukaan enää tulee kiekumaan tänne noin typeristä asioista. Kaikennäköistä etten sanoisi!

32 kommenttia:

  1. Mua aina pelottaa varsinkin just ton Eerika-jutun jälkeen, että joku ihmettelee Lucaksen itkua (eroahdistus ja nukuttamisvaikeudet) ja vetää siitä omat TÄYSIN VÄÄRÄT johtopäätökset :/ Vaikka itse tietää, mitä on meneillään ja ettei varmasti omaa lastaan vahingoittaisi niin kyllä se silti vaivaa, jos joku niin luulee! :( Toivottavasti toi asia jää tohon eikä toistu missään muodossa enää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama. Ja nyt ton mein "episodin" jälkeen oon ollu ihan outo, tuntuu et pitää olla koko ajan hyssyttelemässä lapsia että on hiljempaa, vaikka se on tyhmää. tää on meidän koti ja saadaan mölytä 07-22 niin paljon kun sielu sietää! :)

      Poista
    2. Ja jos lapset metrlöi myöhemmin niin sille ei voi mitään :) Vaikka ton itse ymmärtääkin niin pelottaa tosiaan noi lapsettomat ihmiset, jotka ei erota oikeaa hätää uhmaitkuista ja muista normaaleista..

      Poista
  2. ehkä tämä "vanhapiika" oli aidosti huolissaan? tekisit varmasti itse aivan samoin. Niinkuin jokainen meistä. Tietenkin olisi voinut ensin ottaa asioista selvää jne. mutta lapsellista käytöstä sinunkin puoleltasi. eikö olisi riittänyt että sanoo kaiken olevan ok ja kiitos huolenpidosta/ vaivan näöstä kun on ovenne taakse tullut tai jotai.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta vaikutti siltä että "vanhapiika" oli huolissaan päiväuniensa häiriintymisestä eikä muusta. Jos ois oikeesti huolissaan jonkun lapsen hyvinvoinnista niin luulis sitten olevan vähän ystävällisempi.

      Poista
    2. Anonyymi: Totta tuokin että tekisin ihan samoin, mutta tuntuu kurjalta että joku naapuri kuvittelee meistä tollasta. Ja mä oon luonteeltani tällänen ja kiivastun tollasesta ihan varmasti. se on sit mun oma juttu miten mä käyttäydyn!

      Jemi: Niin se tais ollakin, mulle sano ton unijutun varmaan 3 kertaa ja naapureille myös.. Ja jep, hän ei todellakaan ollut ystävällinen..

      Poista
  3. Mutta eikö tuo ollut just "ottaa ensin asioista selvää" kun kysyy, että "onko teillä kaikki kunnossa?" Mietin vaan, että miten muuten sen voisi tehdä? Enkä siis sano tätä pahalla. Loppukeskustelu ei kyllä ole sitten järin fiksua aikuiselta ihmiseltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On on, mut se tuli ovelle vasta sen jälkeen kun oli lietsonnu tuolla pihalla muille naapureille huudosta ja siitä kuinka täällä EI OLE asiat kondiksessa. Olis eka tullut kyselees ja sit möykänny pitki pihoja :/

      Poista
  4. Höhhöh, mua alko nyt vaan ärsyttää kaikki ylihuolehtuvat vanhemmat :-D Meillä naapurissa asuu hetkittäin myös kiljukauloja niin aikuisissa, kuin lapsissakin ja totta hitossa mua risoo se äänihuulten revittely, mutta joskus kaikilla menee hermo ja se on ihan ok.

    Jos se lapsentappo on ainoo, mikä aktivoi ihmisiä niin jo on kumma. Niille sais sitten sanoa, että missä pellossa oot elänyt kun et ennen oo tajunnu että sellastakin voi tapahtua..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä!

      Kovasen palikka ei nyt tajunnu tota vikaa lausetta :---D

      Poista
    2. Että jos ihmiset tarvitsee iltapäivälehtien lööppejä, ennen kun ne tajuaa että on olemassa perheväkivaltaa, niin saa olla aika daiju! :)

      Poista
  5. Tuon sun laittaman keskustelun perusteella, sinä käyttäydyit ihmeellisesti. Eihän se sua VIELÄ mistään syyttänyt :D Ja vaikka olisikin, onko pakko alentua samalle tasolle ja ryhtyä räksytyskilpailuun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekö ei kun uhkaa tulla tänne yleisavaimilla mikä ei todellakaan ole ok kun isännöitsijäkään ei saa tulla ilmottamatta, ja poliisikin vaan jos on joku tosi tilanne. Isännöitsijä puhu mun oikeuksista tollaseen ns. "tunkeiluun" ja voisin nostaa syytteen jos tahtoisin, mutta en ajatellut. En myöskään tahdo tänne mitään sossuja hillumaan turhasta, se on mulle noloa.

      Poista
    2. Syytteen siis nostaisi syyttäjä, mutta tässä tapauksessa ei nostaisi ja riittää kun itse nostaisit itsesi aikuisen tasolle. Hienoa, että ihmiset välittävät toisista. Ole iloinen, että tuli kysymään eikä tehnyt vaikka samantien lastaria. Musta ainut idiootti tossa olit sinä ja ehkä puoliksi ylihuolestunut naapuri. Jos mun lapsi itse 40min niin varmasti naapurit ei epäile mitään, että ehkä teidän perheessä on muuten jotain outoa/provosoivaa.

      Poista
    3. Kovin oot itse aika outo kun tuut selittelee meidän perheestä tollasta. Ehkä sun ei kande lukee tätä blogia.

      Poista
  6. No huhhuh... Ihme naapuri teillä! Lapset itkee, joskus enemmän ja joskus vähemmän... Uhmikset varsinkin!

    Pakko kuitenkin todeta että jos on huolissaan lapsesta, niin musta juurikin tuo oven taakse tuleminen on se oikea tapa ottaa asioista selvää! Miten muutenkaan? Kai sitä lastensuojelu ilmon voi tehdä, mutta sieltä saatetaan tarkistaa asia kotikäynnillä n. puolen vuoden päästä (muistelin että se taisi olla monella paikkakunnalla jonojen pituus lastensuojelussa). Mutta kyllä tuohon oven taakse tulemiseen pitää olla joku muu syy kuin että omat päiväunet häiriintyy kun lapsi itkee jonkin aikaa. Voisi vaikka muistutella siinä vaiheessa mieleen että minkäs ikäinen se naapurin lapsi on, että josko vaikka uhmaa pukkaa...

    Meillä poika nyt 1v 8kk ja uhmaa pukkaa ihan tosissaan! Iso osa päivästä on huutoa ja itkua, kun äiti on niin ilkeä ja tyhmä että kieltää kaiken kivan. Äitiä on myös kiva lyödä, raapia ja purra... Että onko se nyt ihme jos joskus omakin ääni hiukan kohoaa, kun toinen raapii naamasta sohvalla istuessa tai sylissä kantaessa... Onneksi on lyhyet hiukset niin ei yllä repimään niistä! ;D Poika on myös alkanut kiljua niinku pistetty sika kun kiellän jotain. Siis suoraa nukkumista niin että lasit helisee kaapeissa ja kovaa ja pitkään... Naapurit kiittää varmasti, varsinkin kun sitä harrastettiin taas viime yönä 4 aikaan. Mielessä on käynyt että kohta joku tekee meistä ilmoituksen kun tuo poika kiljuu tuolla tavalla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimbäk!

      On kyllä oikea tapa, mutta pisti ketuttaa että meuhkas tuolla pihalla jo ihan omia stoorejaan ennenkun tuli ees tänne meille. Ja aika karseeta, että oikeesti on noin pitkät jonot varsinkin kun voi olla tosi kyseessä joissain perheissä :/

      Sama vika meillä, tuntuu että Nooa on ihan älytön ja mikään ei natsaa :/ Ehkä tää tästä!.. haha, vuoden päästä :DD

      Poista
  7. jos "valitus" oli kerran tuulesta temmattu ja aiheeton niin miksi ihmeessä käytät siihen noin paljon energiaa? soittelet isännöitsijälle ja kyselet muilta naapureilta mitä on sanonut yms. Itse tuossa tilanteessa olisin luultavasti vain nauranut ja unohtanut koko naapurin olemassa olon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haloo? Esimerkiksi siksi koska mä haluun tollasilta paskajutuilta siivet pois. ja saahan ne sossut tänne tulla jos siltä tuntuu, mut se on mun mielestä noloa jos joutuu olla niiden kaa tekemisissä, varsinkin ilman syytä.

      Poista
    2. musta tuntuu että just tommonen muilta naapureilta kyseleminen ja valittaminen tästä "vanhastapiiasta" vain ruokkii niiden papatusta jatkossakin :D onnea vaan, (kohta) ootte teidän talon silmätikut :)

      Poista
  8. Itse olisin suuttunut aivan ***keleesti jos ovelleni olisi tullut tuolla asenteella joku kysymään tai sanomaan lasten itkusta.. O.o Olisin saattanut pyytää ovelle tulijan meille päiväksi kuuntelemaan arkielämää, jos kerran niin askarruttaa hakataanko meillä lasta niin että itkee vai itkeekö lapsi muusta syystä.. Eihän siinä, jos esittää asiansa asiallisesti "onko teillä kaikki hyvin, halusin tulla tarkistamaan kun mielestäni lapsen itkua on kuulunut aika kauan, ai kaikki on hyvin, anteeksi häiriö." ymym.. RAAAAAAH! Olen niiiiiiiin ärsyyntynyt puolestasi.. :D

    VastaaPoista
  9. Voi huhhuh mikä naapuri! Joo siis ymmärrän että voi huolestua lapsen itkusta mutta asiallisemmin olis voinu tulla kyselemään vaikka pihalla eikä tulla suoraan oven taakse. Mun mielestä ton naapurin olis pitäny ottaa vähän selvää siitä että lapset itkee, niillä saattaa olla uhmaikä ja muutenki lapset pitää meteliä ilman kummempaa ongelmaa. Mä olisin luultavasti vetäny ihan kauheet pultit kanssa, koska mikä oikeus sillä naapurilla on tulla edes sanomaan että tulee sisään teille jollain yleisavaimilla? koska silloinhan sullakin on oikeus mennä sen kotiin katsomaan mitäs se siellä puuhaa. Mä myös ymmärrän että on hyvä jos ollaan huolissaan, mutta ihan liian hepposin perustein ei ketään pidä lähtee syyttelee...

    VastaaPoista
  10. Ainahan noita pilkun viilaja naapureita löytyy, ei noista kannata välittää.. aina löytyy joku aihe valittaa!

    Tosin lapsettomana ihmisenä ja ennen lapsiperheen naapurissa asuneena ymmärrän myös naapuriasi, mikäli teidän lapset itkeskelevät ja huutavat useinkin.

    VastaaPoista
  11. Hahah, voiei :-D pakko kommmentoida joukkoon oma tarina, puhuin kaverin kanssa puhelimessa ehkä vajaan puolituntia kymmenen jälkeen ja joku pimpottaa ovikelloon eikä oven takana näy ketään ja seuraava päivänä postiluukusta tulee kirje, että luonani on todennäköisesti ollut bileet koska on kuulunut kova äänistä naurua eikä perheen pienin (9v) ole saanut yötänsä nukuttua?! ja tällä äidillä olikin ehkä minun ikäiseni teinityttö, jonka turpa kiinni ja muut perkele huudot kuuluivat rappukäytävään ja myös ovien paiskominen? ehkä mäkin olisin voinut laittaa kirjeen, miten mun mielenterveys järkkyy tollasesta kielenkäytöstä!

    VastaaPoista
  12. huh, pistääpä ketuttamaan! lasten äänethän kuuluu ihan normiääniin mitä asunnosta saa lähteä, vaikka ymmärrän kyllä tän naisen huolen. mutta tässäkin tapauksessa olisin ymmärtänyt sellaisen _ystävällisen_ kysymyksen, että onhan kaikki varmasti ookoo. sellanen olis viestinyt sellasesta aidosta välittämisestä eikä tollasesta mäkättämisesta. mä olisin reagoinut kyllä ihan samalla tavalla kuin sä. hohoi mitä touhua. :/

    VastaaPoista
  13. Voi ei mikä naapuri!! Tommosten kuuluis asua yksin aavikolla, jos tavalliset arjen äänet haittaa!

    Hei postaustoive, mä pyydän että toteutat tän! :D Mulla on 1,3kk lapsi ja nyt parin kuukauden ajan ollu ihan törkee vauvakuume! Oon aina halunnu kaks lasta pienellä ikäerolla, mut oon 20v eikä mulla ole koulutusta. Lähihoitajakoulu jäi kesken ja nyt käyn nettilukiota, ku kotona kuitenki oon. Mut asiaan; mä haluan toisen lapsen mahollisimman pian, ennenku meen jatkokoulutukseen. Kertoisitko vähän mimmonen teijän normi arki sujuu, miten sun voimavarat riittää, miltä tuntuu olla kahen lapsen äiti? Oon ymmärtäny et Nuppu on helppo vauva, mut olis silti kiva kuulla, miten oot kokenu äitiyden nyt kun lapsia on kaksi :) Ja sitte parisuhteesta jos viittit jotain pientä kirjottaa, esim millon keskitytte vain parisuhteeseen? Me nimittäin käytiin lapsen ollessa 7kk pariterapiassa, ku kommunikaatio ei meillä pelannut. Nyt suhde korjattu, mut kahen lapsen kanssa suhteelle jää vähän aikaa, pelottaa jos samat ongelmat nousee taas pintaan. Toivon kyl et ne on lopullisesti kitketty pois :D

    VastaaPoista
  14. heippa, tulin ilmoittelemaan että olen myymässä blogikirppikselläni reiman talvihaalaria koossa 74, sekä pipoa koossa 48!kiinnostuneet voivat tulla katsomaan josko miellyttäisi silmää :)

    http://lovetobemom-kirppari.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  15. omakotitalo on parasta asumista,sen huomasin lapsien kanssa.

    meillä asui alakerrassa vanhassa kerrostalossa mummo joka kävi vähän väliä oven takana,valitti ja valitti.
    lapset mekastaa ja hyppivät sisällä yms.ei halua kuunnella yms,muuttakaa muualle.
    no sitten kyllästyttiin ja muutettiin tähän omakotitaloon ja tästä en enää lähde koskaan.
    ihanaa asumista,ei naapureita kälättämässä ja valittamassa oven takana.

    tsempit vaan!tiedän minkälaista se on asua kerrostalossa ja lapsien kanssa,aina löytyy joku valittaja jolle esim: lapsiperheet ei käy missään nimessä samaan taloon asumaan.

    VastaaPoista
  16. Idiootti naapuri, mutta olit kyllä itsekin todella lapsellinen. Sen sijaan, että ensimmäisenä kommenttinasi olisit sanonut vain "kiitos, mutta kaikki on hyvin. Uhmaikää vain meneillään.." päätit saman tien alkaa syyttää vastaan ("siis tuutko sä tänne.."). Tuostahan se naapuri vasta innostuu levittämään juoruja.

    Kannattaisi vähän opetella itsehillintää. Kaikkea ei tarvitse kestää, mutta kyllä tällaisissa tilanteissa pitäisi muistaa rauhallinen ja hyvä käytös omalta puolelta, niin muutkin uskoo jälkikäteen paremmin sitten SUN sanaa tapahtuneesta eikä sitä naapuria.. Nyt on helppo levittää sitten vielä lisäksi, että "oven vaan löi kiinni naaman edestä, ei päästänyt sisään katsomaan, mitä touhuaa.."

    Eri asia, jos toistuvasti käy noin, mutta kyllä nyt kerran pitäs jaksaa käyttäytyä, vaikka toinen on ku mikäkin kusipää.

    VastaaPoista
  17. ASIAA!^^
    Todella lapsellista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoh te nillittäjät. Pyysin tätiä päiväksi meille mutta ei suostunut. Haloo ja monikohan teistä anonyymeistä on nimellisiä lukijoita mut ei sit viitti nimellä kirjottaa! Mä en jaksa ottaa kantaa tein kissanpaskajuttuihin kun ette selvästikään asian pointtia ymmärrä. Liekkö mun artikuloinnissa vikaa?

      Poista
  18. Meijän naapuri laitteli lappuja tulee kun 4v kiukutteli iltaisin. sen jälkeen kun ei noteerattu siihen niin viikon sisällä se oli TEIPANNUT sen lapun meijän ulko-oveen :)

    tommoset ihmiset pitäs muuttaa jonnekki muualle kuin kerrostaloon kun ei siedä mitään ääntä.

    VastaaPoista

ASIAA NÄÄS