24.9.2012

Toivepostaus: Kaksi lasta ja parisuhde kaiken muun ohella

IMG_5112

"Kertoisitko vähän mimmonen teijän normi arki sujuu, miten sun voimavarat riittää, miltä tuntuu olla kahen lapsen äiti? Oon ymmärtäny et Nuppu on helppo vauva, mut olis silti kiva kuulla, miten oot kokenu äitiyden nyt kun lapsia on kaksi :) Ja sitte parisuhteesta jos viittit jotain pientä kirjottaa, esim millon keskitytte vain parisuhteeseen?"

Mä muistan kun monet jo mua ennen lapselliset ihmiset puhuivat ja kertoivat ettei arki pienten lasten kanssa ole aina niin yksinkertaista kun voisi kuvitella. Pakko myönnettävä, mutta niin se vaan on ja nyt Nupun syntymän jälkeen oon sen viimeistään huomannut. Kuten olen aikasemminkin sanonut, niin ei se kaksi lasta ole ihan sama kuin yksi, ei todellakaan vaikka niin monet väittävätkin. Toki en myöskään valita, että mulla/meillä olisi raskasta lasten kanssa. 

Toivepostauksen pyytänyt likka oli siinä täysin oikeassa, että Nuppu on helppo vauva aivan niinkuin Nooakin oli pienenä, mutta alkavan uhman myötä painitaan nykyään aivan eri sarjassa. Luojan lykky, että meidän lapset ovat nukkuneet ja syöneet hyvin ja mikä tärkeintä; pysyneet terveinä. Eihän me oltais missään nimessä tehty heti perään toista lasta jos Nooa ei olisi ollut unelmahelppo. Arki menee lasten kanssa omalla painolla ja me kaikki tykätään siitä, että ohjelmaa on riittävästi muttei liikaa. Rutiinit ovat myös yksi tärkeimmistä asioista, mitä meidän normiarki sisältää, mä en mielellään niissä kovin usein jousta vaikka poikkeuksia kuitenkin on ja oli varsinkin kesällä. Mun mielipide on se, että kasvava lapsi tarvitsee rutiinit ja sehän se on yksi osa mikä tuo lapselle turvallisuuden tunnetta. Mitä mun omaan äitiyteen tulee, niin pidän kyllä itseäni parhaana äitinä mun lapsille niinkuin varmasti jokainen äiti-ihminen tuntee olevansa. Mulla ei ole ikinä tähän päivään mennessä ollut riittämätön olo lapsieni suhteen tai että olisin tuntenut huonoa omaatuntoa esimerkiksi siitä, että Nooa saa jonain päivänä huomiota enemmän kun taas Nuppu toisena. Tässä on reilun 7 kuukauden aikana oppinut tasapainoittelemaan asioita ja tekemään monia kompromisseja ihan mitättömissäkin asioissa, kyllähän te tiedätte. 

Koska me keskitytään parisuhteeseen? -Noniinno.. Parisuhde on ollut viime kuukausina meilläpäin tabu josta ollaan keskusteltu hyvinkin paljon. Asialle on onneksi paljon tehtävissä ja sitä ollaan tässä kovasti korjaamassa, siitä kerron enemmän joskus jos musta siltä tuntuu. Yritystä ja toivoa kyllä löytyy. Korostan vielä sitä, että jos yhden lapsen kanssa saa etsiä aikaa parisuhteelle, niin kahden kanssa tää on varsinainen seikkailuretki. Enempää en halua parisuhteestani puhua, mutta me pyritään siihen ettei jouduta enää ikinä samaan pisteeseen kun alkukesästä, se on vihoviimeistä touhua se eroominen. 

Toivottavasti tämä postaus oli edes yhtään sitä mitä halusit kuulla. Kivaa loppuiltaa ja muistakaa haalia sitä parisuhdetta ja pussailkaa paljon! Ciao!

7 kommenttia:

  1. Muistakaa haalia parisuhdetta ja nussikaa paljon!!
    AHHAHAA, hienosti luettu :-DD D

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus.. tsemit teille! Ja Nuokki voi vetää sen yhen jutun päähänsä ja viheltää!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahhah eipä ole tarvetta! sinulla ilmeisesti on. -n

      Poista
  3. Itellä vähän karmaisee tän parisuhteen kanssa, kun lapsia on kohta kaksi. ONNEKSI Mikael lukeutuu myös todella helppihin lapsiin, joten toivotaan, että toinen kanssa. Vaikkei mikään oo itsestäänselvyyttä tieteskää.

    Tuli Nuokin kommentista mieleen, mulle sattu bussissa taannoin viereen semmoinen Hannu Karpon näkönen mies, joka sano miule, että miun pitää antaa miun miehelle niin lapsista tulee onnellisia. (?!).
    Lopuksi se kysyi, että : " Oletteko sopineet miehenne kanssa, että sinä olet vain synnytysalusta ja tavoitteletteko tällä taloudellista hyötyä? "
    ..En ihan käsittänyt :D

    VastaaPoista
  4. kiitos, mukava postaus. tulikin mieleen kun puhuit tarkoista rutiineista niin voitko tehdä postauksen minkälaisia rutiineja teillä on... esim suunnilleen kellonaika ja mitä teette -tyylillä. :)

    VastaaPoista
  5. Hei kiitos paljon tästä postauksesta!! On kiva aina kuulla et miten kahen lapsen äidit kokee arjen! Jotkut kokee sen tosi raskaaksi ja joillennki taas se on helpompaa, mut väittäisin et paljon on kiinni asenteesta! Ja rutiineista niinku mainitsitki tekstissä! Toki lapsetkin ovat erilaisia, mut oikeenlainen asenne auttaa varmasti! :)

    VastaaPoista
  6. Rutiineista puhuessa ei MINUN MIELESTÄ ole kyse pelkistä kellonajoista. Minustakin rutiinit ovat tärkeitä ja ne helpottavat arkea. Kun tietyt jutut toistuu toistumistaa niin niistä ei tarvitse joka kerta vääntää. Toki meidänkin perheessä on kellonaikaan kytkettyjä rutiineja, kuten nukkumaan meno. Sehän on myös suht luonnollista, koska arkisin muksu nousee aina samaan aikaan päivähoitoon. Meillä on yksi muksu, toinen syntynee tammikuussa, mutta rutiinit on pyritty rakentamaan alusta lähtien esikonkin kanssa. Meillä on silti enemmän näitä ei-kellonaikaan-sidottuja rutiineja. Kuten, että iltapala syödään yhdessä. Joskus iltapalan joutuu vetää kyläillessä, koska välimatkat ovat pitkät korvessa asuvalle. Mutta kyläillessäkin istumme kaikki, minä, isä ja laps yhdessä. Tästä tietysti poiketaan, kun jompikumpi vanhemmista on viihteellä tai jossain muualla, mm töissä myöhään. Muksu sit sippaa autossa ja autosta kannetaan sänkyyn. Samanlaisia rutiineja on hampaiden pesu, käsien pesu, ruuasta kiittäminen, päivittäinen ulkoilu jnejne. Jos niitä lähtis miettimään, kaikista asioista voitaisiin käyttää nimitystä rutiini. Kyllähän me ihmiset esim. puetaan samassa järjestyksessä. Kengät, huivi, takki jne. ;)
    Enkä kirjoittanut tätä pahalla vastakseni toiselle Anolle, vaan lähinnä esimerkkinä mitä muutakin rutiinit voi olla kuin aamupala-lounas-ulkoilu-settiä :)

    VastaaPoista

ASIAA NÄÄS