26.6.2012

Oodi Nooalle!

Muistatte ehkä, että me aloitettiin Nooan kanssa pottatreenit hyvissä ajoin, poikanen taisi olla silloin 9 kuukautta. Lähes joka kerta kun potalla pyörähdettiin, niin jotain ylläreitä laariin jätettiin, olin siis kovin ylpeä pojastani! Nyt olis pikkuisen pakko taas kehasta, nimittäin Nooa on oppinut ilmoittamaan kun kakka on tuloillaan ja sit juostaankin hirmu kyytiä potalle. Joskus "kakkaaaaa"-huuto tulee liian myöhään ja tavara onkin jo vaipassa, mutta hui hai, hienoa se on silti! 

Mä olen jostain kuullut, että kuivaksi ei ihan tosta noin vaan opetellakaan, vaan pojilla varsinkin jonkun hommelin pitää kehittyä ennen kun on valmis kalsaritouhuihin. Yksi versio kuivaksi pääsemiseen on sellainen, että ennen päiväunia laittaa kuivan vaipan ja jos se on vielä unienkin jälkeen kuiva, niin voi rueta pikkuhiljaa treenaamaan päiväkuivaksi, tiedä sitten onko tuossa mitään perää?! Joskus iltaisin Nooa saa kekkuloida kotona eemelikalsut jalassa ja kertaakaan ei olla niitä kasteltu, mä välillä nimittäin kurkin pöksyihin ja jos vähääkään näyttää siltä, että settiä saattaa tulla niin ollaan menty potalle odottelemaan!  Olisipa mukavaa, että saataisiin vaipat veks ja kalsut tilalle kokoaikasesti jo tämän vuoden puolella, peukut sille ja oodi Nooalle!

8 kommenttia:

  1. Aikamoinen hurmuri tuo nooa <3 Ja onnea hyvin edistyneestä pottailusta!

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa! :) Pottailu on kyllä semmonen haaste ainakin täällä meillä ollut että oksat veks... Ehkä meidän Nooa tulee joskus perässä ja sillekin voidaan sitten hurrata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kait se on lapsikohtasta, joillan onnistuu heti ekalla ja jotkut taistelee pidempään, mutta ajatellaan niin että tuskin nuo mein Nooat enää 15 vuotiaina vaippoja käyttää :--D Tsempit sinne!

      Poista
  3. Oletteko kokeilleet säännöllistä "pottarytmiä"? Heti herättyään, aamupalan jälkeen, ennen ulos lähtöä, ulkoa tullessa, lounaan jälkeen, päiväunille mennessä, sieltä herättyään jne. Jos aina kävis potalla kokeilee tuleeko mitään? (lähinnä tarkoitan pissiä... Kukaan lapsi tuskin kakkaa noin usein.) Toiset vielä palkitseevat tässä kohtaa onnistuneen suorituksen (esim) pastillilla mutta koska Nooa on jo noin edistynyt niin siihen on varmaan turha rueta. Ja ulkonahan voip olla pelkillä housuilla jos käyttää jälleen säännöllisin väliajoin poikaa puskan juurella koettamassa tulisko sieltä mitään. :)
    Jostain on aloitettava ja teillähän homma on varmasti koko ajan edennyt kerran nyt jo kakka-huomio on tehny! :) Siitä se lähtee! ...nyt tosin kesä olisi sitä otollista aikaa opetella, kun ei oo älytöntä vaatekerrastoa riisuttavana kakan tieltä. Ja kaikkien neuvola-opuksien mukaan teilläpä vielä vasta ensi kesä? Harjoittelu tekee mestarin varmaan tässäkin asiassa. ;)

    Mut toi päiväuni-vaippa homma on kyllä monesti kuultu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan kyllä ja sitä tehdäänkin, tosin pari päivää menty vähän pliisummin mun huonon kunnon takia! :/ Sitä mäki mietin, et nyt kesällä otetaan kunnon spurtti kun ei oo niitä jäätäviä vaatekerroksia muutenkaan :)

      Poista
  4. Jopa Nooa on ylemmässä kuvassa Jossen näköinen! Ennen ei oo niin silmään pistänyt, mutta nyt :)
    -Hiljainen seuraaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joissain kuvissa se on kyl ihan mini-Joos!

      ps. älä oo niin hiljainen :)

      Poista

ASIAA NÄÄS