16.6.2011

Ongelma nimeltä uniongelma

Aina mä lupaan itelleni, että tänään menen ajoissa nukkumaan ja tässä sen taas näkee, kello on jo 01.00 ja nukkumattia ei näy missään, liekkö ukkeli kadottanut meidän osoitteen vai enkö vaan saa omaa ruhoani siirrettyä asuntomme länsisiipeen? Vahvasti kyllä epäilen jälkimmäistä vaihtoehtoa, sillä pienempi poika on vetäny zetaa jo 5 tuntia ja isompi muutaman tunnin vähemmän. Ja ainahan sitä pitää etsiä joku muu syyllinen ja tällä kertaa olen valinnut Essin uniongelman-aiheuttajaksi, me nimittäin puhutaan yömyöhään puhelimessa ja suremme suuren suuria ongelmiamme ja hehkutamme pienestäkin hyvistä asioista, kaikki pitää aina ilmoittaa hetinyt. ONNEA ESSI SYYLLISEN-PALKINNOSTA <3

Toinen havaittu ongelma on tämän pienen miehen päiväunoset. Reilu kuukausi sitten vielä Nooa nukkui reippaasti sen 4 tuntia vaunuissa ilman turhia marinoita, mutta nyt ovat kuviot muuttuneet. Normaalisti Tönttis kävi päiväunille päiväruoan jälkeen n. 11-12 maissa ja nukkui sinne iltapäivä 15-16 asti, nykyään homman nimi on se, että kun päiväruoka ollaan syöty ja laitan pojan partsille tai lähdemme ulkoilemaan, niin viimeistään tunnin päästä alkaa kova mekkala ja vastassa odottaa iloinen pieni sintti. Hetki leikitään ja kohta simahdetaan n. tunniksi uudelleen ja illalla otetaan vielä pikkutirsat. Luuletteko, että unirytmi on muuttunut sen takia, että yöunet ovat kokonaiset ja vähintään sen 12tuntia, eikä unta riitä enää päivälle "tarpeeksi" vai mikä mättää? Ei tämäkään ole huono systeemi ollenkaan, mutta silti vähän ihmetyttää kun rytmi muuttui niin että rytinä kävi.

4 kommenttia:

  1. KUULEPPAS HANNA! TÄHÄN VALVOMISEEN TARVITAAN KAKSI ELI OOT ITSEKKIN SYYLLINEN MUN UNETTOMUUTEEN! :------DD mutta ylpeänä kannan syyllisen-palkintoa, mutta ilomielin jaan sen myös sun kanssas.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa tuo rytminmuutos tutulta.
    Meillä kans neiti nukku ennen 4h päikkärit nyt jo pari kuukautta ottanu kahdet lyhyemmät unet päivällä ja yhet paria tuntia ennen yöunia, välillä ei niitäkään.
    Tulin siihen tulokseen, että kun kasvetaan ni ei joudeta kerralla nukkumaan nii paljon ku voi jäädä jotain näkemättä ;)
    Välillä ei taas muuta tehtäskään ku nukuttas :)

    VastaaPoista
  3. Meillä on ihan samalla tavalla nykyään :) Siis vaikka Ilias on nukkunut ne yhtenäiset yöunet jo melkein 3 kuukauden ajan, niin viimeisen kuukauden on päiväunet olleet yleensä sellaset, että klo.12 pintaan nukutaan tunti. Sitten seuraavan kerran klo.15 ja klo.18 vielä sellaset vajaan tunnin unet. Yöunille mennään klo.-20-21 ja herätään klo.8-10 aikoihin :)

    Että kai se jotenkin muuttuu sitten ikää tullessa lisää? :)

    Mun on muuten monta kertaa pitänyt kysyä, että tunnetteko te Essin kanssa jotenkin jo etukäteen?

    VastaaPoista
  4. Essi: Äläs marmata sielä. Pieni tovi sitten nukuin kun tukki jo kympiltä, möh. Ajat ovat muuttuneet. it's your fault! :) Ooo ja kiitos!

    Anniina + Ano: Meillä ihan tismalleen samalla tavalla ja jos tarkkoja ollaan niin iliaksen rytmi on täysin sama kun Noukalla, paitsi unille mennään kasilta :)

    Ja luulen kans, että se johtuu iästä ja kun oppii kaikkee uutta niin ei malttais nukkua!

    Heeeh ei tunneta, sehän tässä hauskaa onkin :-----D

    VastaaPoista

ASIAA NÄÄS