14.9.2011

Äitien tekemää ruokaa

Reippaana supermutsina ajattelin kokeilla maistuisiko suursyömärilleni omatekoinen ruoka, ihan vaan varmuudella ja suurilla odotuksilla muistellen aikoja jolloin poika oli 4kk ja itse yritin  väsäillä soseita todella huonolla menestyksellä. Kerta kiellon päälle, tää ruoka tais olla ainakin ihan sieltä ja syvältä vaikka luulisi että nakkikeitto on lapsien yksi lemppareista (HUOM! ylitarkat mamuskat, nakkeja oli siis yhteensä 1 pala, tuskin Nooa siitä syöpää saa, vai saako?), mutta ei, ei näytä kelpaavan.

Alotimme viimeviikolla myös isojen poikien ruoat (8kk), mutta nekin tuntuu tökittävän. Nooalla taitaa olla yhtä herkkä kurkku niinkuin äidilläkin. Joka lusikallinen saa kylmät väreet aikaan ja annettu annos löytyy yleensä lattialta eikä sieltä suusta, niinkuin mielestäni pitäisi. Olisiko hyviä neuvoja tähän öklö-ongelmaan? Muussaaminen on jo testattu, eikä näytä hyödyttävän millään lailla. En kuitenkaan haluaisi luovuttaa ja syöttää Noukalle 3 purkkia pikkuruokaa isojen purkkien sijasta.
Maitokin on nykyään hanurista, eikä sitä todellakaan mene niin paljon kuin pitäisi. Tuttiosat järsitään ja nokkamukilla leikitään, kuuluko se mennä niin? Ainut keino millä saan Nooan juomaan on muki-tyyli, niinkuin kuvassa näkyy. Yleensä tämä touhu naurattaa, mutta ei ole kiva jos ruoan suhteen kaikki alkaa olla pelleilyä ja vääntämistä. Siispä nyt kovasti teiltä toivoisin hyviä vinkkejä tähän ruokapolitiikkaan, kiitti moi!

7 kommenttia:

  1. Meillä on sama ongelma ton juomisen suhteen 1v. neidin kanssa. Alina ei suostu juomaan pullosta, nokkamukista jne. Tollein mukista hörppimällä juo jonkun verran ja sit keksin testata pillillä, ja nyt onkin menny ihan hyvin toistaseks juomisen suhteen (mutta ei todellakaan saa riittävästi maitoo tai mitään muutakaan nestettä mitä noihin suosituksiin tulee). Nyt on myös opittu hauska purskuttelu ja nekin vähäset juomat on sit vaatteilla tai lattialla! Oon välillä ollu ihan hätää kärsimässä, kun pelkään että koko tyttö kuivuu kasaan! Onneks ruoka on aina maistunu, ni saa siitä edes vähän nesteitä! :) Tsemppiä teille, toivottavasti joku osaa antaa fiksuja neuvoja! :)

    VastaaPoista
  2. vaikka nyt oliver onki vähän vanhempi niin meillä tökkii ruokailu aivan täysin :D eihän se "vauvaruokaa" oo syöny enää 6kk:teen mutta päiväkodissa elää melkein pelkällä leivällä ku mikään ei maita. Kotona kelpaa vaan nuudelit ja nakkeja ja juustoa söis vaikka kuinka :DD

    VastaaPoista
  3. Ei vitsi, kuinka iso poika Nooasta on tullut! Kohtahan se on jo iso äijä :) Miten on muuten raskaus sujunut?

    VastaaPoista
  4. Mulla ois Hanna sulle ehdotus, jos mä joskus saan tyttövauvan, nii voiko Nooa olla sen poikaystävä? :---D HAHHAHA! NOOOA ON NIIN SÖPÖÖÖÖÖÖ! <3

    VastaaPoista
  5. Hei kokeileppa jotain porkkanan, bataatin ja makaroonin sekoitusta, johon laitat vähän suolatonta ketsuppia sekä vaikka pippuria/valkosipulijauhetta joukkoon. Meillä siis suuri herkku, siksi sitä ehdotan ;)

    VastaaPoista
  6. JessicaH: Voi ei, olinkin unohtanut että purskuttaminen on vielä meille tulevaisuutta. Jep, ja onneks ruoka maistuu, pidetään meille ja teille isosti peukkuja pystyssä!

    Charlotte: Nuudelit on jeees, hyvä Oliver! Kyllä se hauberi niillä kasvaa, lisäät vähän pinaattia! :D

    Anonyymi: No niiiiimpä, mun sydän on meinannu muutamaan otteeseen särkyä kun tajuan et se on jo niiin iso! Hei ja kiitos kysymästä, hyvin on mennyt! Ainut että nyt on piilevä pissatulehdus, mutta muuten ollaan selvitty hienosti :) Pitänee tehdä postaus kohta siitä!

    Essi: TOTTAHAN TOKI YSTÄVÄISENI! Vai onko Nooa sit kehdonryöstäjä? :O

    Aniina: KIVAA! Kiitos, kokeilen heti huomenna, ja toi ketsuppi homma, wow! KAikkee ne keksii :)

    VastaaPoista
  7. Joo, todellakin postaukset nooan ja pipan raskauksista ois kivat ;)

    VastaaPoista

ASIAA NÄÄS