24.11.2012

IMG_7471

Lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon, että tämä on viimeinen uhmapainotteinen postaus, mutta mä tarvitsen vinkkejä isolla veellä!

Nooan uhmis on räjähtänyt kohtuu kovalla draivilla ja mulla alkaa olla niksit vähissä. Mulla ei tosissaankaan ole lehmän hermot, mutta en haluaisi olla mikään täysvaltainen natsikaan. Nooa kokeilee kepillä jäätä aina viimeiseen asti ja musta tuntuu, että tyyppi oikein odottaa koska mutsi menettää hermonsa. Jäähy toimii, mutta poikaseni muisti on erittäin huono näiden tottelevaisuus asioiden suhteen. Nooa viettää nykyään enemmän aikaa jäähyllä kuin leikeissä, mutta ei auta. Tämähän on vaan uhma-vaihe, mutta olisi mukava saada vinkkejä kuinka itse toimitte uhmaisen lapsen kanssa. Parhaat niksit palkitaan kymmenellä pisteellä ja papukaijamerkillä!

6 kommenttia:

  1. Selkeä rutiini, pysyt itse rauhallisena mutta päättäväisenä ja viet vain lapsen jäähylle aina uudestaan. Kannattaa opettaa että pyytää anteeksi aina ja sitten vasta pääsee jäähyltä :) mutta varmaan muutama minuutti kerrallaan riittää, menet hetken päästä ja kysyt onko valmis pyytämään anteeksi. :) jos ei niin jatkuu. Ja aina sama uudestaan. Muissakin asioissa kannattaa yrittää suosia rutiineja, eikä päästää lasta ns.niskan päälle. Itse ollaan koettu joskus lelujen takavarikoiminenkin hyväksi, meillä on laatikko mistä lähtee aina yksi lelu toiseen suljettuun laatikkoon kun lapsi ei tottele ja sitten kun käyttäytyy hyvin, palkitaan kyseisellä takavarikoidulla lelulla. Kyllä se siitä. Tsemppiä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti meillä on nuo kaikki käytössä :/ ja mä oon aina ollu tarkka rutiinien kanssa eli ei siis hyötyä näistä neuvoista. Tsempit otan avosylin vastaan! :D

      Poista
  2. Lue se uhmakirja mikä on pyörinyt monissa blogeissa! Siin on varppina hyviä vinkkejä ja neuvoja sen uhman ymmärtämiseen ja muutenkin:-)

    VastaaPoista
  3. Neuvoa en oikein osaa kun hukassa toisinaan itsekkin. Jäähy toimii jotenkin,, toisinaan Joona vaan juoksee jäähyltä pois, toisinaan toimii. Anteeksi tosin pitää jokakerta pyytää ja lelut on kans jäähyllä, jos niitä esim. heitellään. Tuntuu että meillä menee niin että välillä on noin viikon mittainen uhmakausi ja taas hetken helpompaa, eli on kyllä ihan uhmakausia! Tsemppiä, tää on haastavaa! Ja täällä on kohta jo kaksi uhmisikäistä, ihanuutta tiedossa..

    VastaaPoista
  4. Oisko ihan huono idea kokeilla sellasta "palkintotaulu" juttua? Eli siinä lapsi sais myös sitä hyvää palautetta omasta toiminnasta, koska monesti palaute tuppaa olemaan negatiivissävytteistä pahimman uhman aikaan. Jos Nooa vaikka auttaa Nupun hoitamisessa, niin hää sais esim. tarran johonkin tauluun/korttiin yms. Sitten kun tarroja on kerätty tarpeeks paljon, niin Nooa sais jonkun pienen palkinnon. Tietysti jos Nooa käyttäytyy huonosti, niin tarroja otettais myös pois. En tiiä sitte ymmärtäiskö Nooa vielä tän jutun ideaa, mutta kaikkea kannattaa kokeilla. Ja voihan tätä kokeilla sitten tulevaisuudessa jos uhmis vaan jatkuu.

    Mutta tsemppiä uhman taltuttamiseen!

    VastaaPoista

ASIAA NÄÄS