29.11.2012

Puurosta puuroon.

IMG_7770IMG_7761

Mä oon ollut aina aika ehdoton ilta sekä aamupuuron kanssa. Joko sitä syödään tai ollaan syömättä, jotenkin suunnilleen näin. Jos miettii Nooan ensimmäistä vuotta, niin mä pystyn ihan helposti laskemaan aamu-ja iltapala poikkeukset yhden käden sormilla, koska mähän olin päättänyt että puuro on ainut ja paras vaihtoehto. Puuro miehen tiellä pitää? Mä voin myös väittää, että ollaan testattu lähes kaikki eri merkit, maut ja koostumukset. Jossain vaiheessa tuli kuitenkin totaali stoppi, mutta sitten kun Nuppukin alkoi syömään puuroa, niin johan alkoi Nooallekin taas uppoomaan. Nyt on kuitenkin taas tultu siihen kun jompi kumpi äittelee puuron kanssa ja tällä kertaa se on tuo meidän pikkutyttö. Nupun onneksi mä en ole enää niin tiukka ton puuro-asian kanssa, mutta kyllä tässä taas odotellaan koskas alkais maistumaan. Mun mielestä leipä ja jogurtit ei vaan pidä yhtä hyvin nälkää kuin kunnon puuro!

Mitäs te syötte aamu- ja iltapalalla?

22 kommenttia:

  1. Joel syö aamupalaksi jugurttia, koska oon kertakaikkiaan liian laiska keittämään puuroa aamuisin. Illalla syö sitten puuroa :)

    Luultavasti Alex alkaa pian saamaan myös puuroa iltaisin, enkä usko että mun jaksaminen aamupuuron keittämiseen muuttuu mihinkään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mun äiti sano mulle kerran kun tein mikropuuroo, että se on kuollutta puuroo ja arvaa oonko sen jälkeen enää tehny mikrossa :DD Mut siis oon ite muutenkin tykänny tehä enemmän hellalla ku se jäähtyyki nopeemmin :D

      Poista
  2. Meillä on taisteltu kanssa ihan saman asian kanssa! Kauan kelpasi Semperin 4kk jauheesta tehty ensikaurapuuro, mutta kun ikää alkoi olla se melkein 11kk, niin tuo tuntui jotenkin hepposelta ja vauvamaiselta.. Kaikenmaailman kaura ja riisi ja manna ja moniviljapuurot mitä erilaisin maustein yritin aikani keittää, mutta ei. Pelkkää kallista ja ällöä jauhepuuroa menis.. Sitten sai vauvarokon ja flunssan ja muutaman muun ystävän tuossa loppusyksystä kaverikseen, jolloin ei jauhepuurokaan enää kelvannut. Sitten mentiin jogurtti-kauralese linjalla pari viikkoa, jonka jälkeen onneksi taas alkoi edes se jauhepuuro upota.

    Rasittavaa, kallista ja todella typerää jos muksuni syö vielä kaksivuotiaanakin itseppäisesti pelkkää ensikaurapuuroa :P

    VastaaPoista
  3. Aamupalalla; piirakoita/sämpylöitä/leipää, viiliä, rahkaa, jogurttia, hedelmiä ym. mitä sattuu löytymään ja mieli tekemään. Usein katsotaan yhdessä mitä kaapista löytyy ja lapsi saa melko vapaasti niistä valita.. (ei kuitenkaan ensimmäiseksi mitään vanukkaita tarjoilla) Iltapalalla lähes sama juttu. Joskus syödään päivältä jäänyttä lämmintä ruokaa ja esim.hedelmää, porkkanalettuja (näitä osataan jokavälissä pyytää)tms.. Meillä ei noista syömisistä tehdä mitään sen suurempaa numeroa. Pääasia että jotain syödään. Puuroa ei olla syöty reiluun vuoteen, kun se ei kenellekkään meistä maistu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se maistu aina meillekään! Nykyään on semmosia kausia että välillä jotain muuta ja sit taas puuroa. Mä itekin syön sit aina noitten lasten kanssa samaa :)

      Poista
  4. Arkiaamuina poika syö tarhassa aamupalan, mutta kotiaamuina syö sitten leipää, jukurttia, hedelmiä, joskus muroja, joskus puuroa. Iltasin syödään oikeastaan samoja juttuja. Tänään tein uuniriispuuroa ja siihen kaveriksi punaviinimarjakiisselin ja herrahan veteli oikein jättisatsin! Myös rahkat on pojan suosiossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahkatkin on yks hyvä ja sitku ne on protskupitoisia :)

      Poista
  5. Meillä me ''aikuiset'' ei syödä yhtään mitään, mutta leo syö sitten joko puuron, tai leipää+jukurtti+hedelmä tai sitten muroja+leipä+jukurtti :) myös vauvoille tarkoitetuista mysleistä meillä tykätään! meillä oli kans hirveetä kiukkuamista puuron kanssa, joten 8kk tarkoitetulla jauhepuurolla mennään...:)myös rahkaa menee jonkin verran

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäs itekkin kokeilla niitä myslejä :) Älä välitä, täälläkin nooa vetää sitä 8kuisille tarkotettuu puuroo :)

      Poista
  6. Meillä (poika reilu 1v) syödään lähes aina, sekä aamu-, että iltapalalla kaurapuuroa. Ja puuron kanssa on aina marjoja tai kiisseliä. Joskus jos aamulla on tulenpalava kiire tai illalla tullaan myöhemmin kotiin ja unikin painaa, syödään esim. jogurttia, kiisseliä, muroja, leipää, marjoja ym. minkä saa nopeasti nenän eteen. Koskaan ei ole puuron syönnin kanssa tarvinnut "tapella", päinvastoin, jos muu ruoka ei ole maistunut illalla menee ainakin iso kippo puuroa.

    VastaaPoista
  7. Ihan vinkkinä vaan: puuro ei pidä nälkää ;) Siinä on liian nopeasti palavaa energiaa, jonka takia nälkäkin tulee pian taas. Sekaan pitäisi heittää hitaampia energioita. Googlaa vaikka ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa okei! Mulla on pitäny, mut ehkä se on sit joku lume ;)

      Poista
  8. Meillä syödään aamulla milloin mitäkin. Poika on aina ollut huono syömään aamuisin ja varsinkaan puuron syöminen ei aamuisin tahdo onnistua. Niinpä meillä mennään leipä/jogurtti linjalla. Juomaksi piimää ja jogurtin kylkeen itse tehtyä omppusosetta tai puolukkasurvosta. Illalla sitten puuro maistuu onneksi.

    Toisaalta en oo kyllä ollut kovin ehdoton ton puuron syönnin kanssa ikinä. Musta riittää jos aamu tai iltapala on puuroa. Sen sijaan ole tosi tarkka pojan sokerin syönnistä, meillä tuo kohta 2v ei taida ees tietää mitä karkki on. Keksiä saa joskus ja kylässä pullaa tai jätskiä (tai mitä nyt on tarjolla, noita vaan usein lapsille ainakin meidän kylä paikoissa tarjotaan).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...Pitäis olla itekkin tarkempi ton sokerin kanssa :/

      Poista
  9. Meilläkin olen ollut aika ehdoton tuon aamu ja ilta puuron suhteen, mutta jossain vaiheessa se puuro ei vaan tytölle tuntunut uppoavan, joten rupesin tekemään vaihteluks niin että kaurahiutaleita ja jugurttia sekasin, hetkeks jääkaappiin ja kyllä maistuu! :) Suosittelen kokeilemaan!

    VastaaPoista
  10. En laita lapsia syömään joka ilta tai aamu puuroa, enpä itsekkään haluaisi aina syödä samaa. Vaihtelu virkistää ja ei tarvitse tapella pöydän ääressä. Jogurttia, rahkaa, leipää, karjalanpiirakkaa, talk-muruja ym ym.
    Ja ei se puuro kyllä ainakaan mun nälkää pidä sen kauempaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo jos vuosikaudet vetäis samaa settiä 2 kertaa päivässä niin kyllähän se tökkis itsekullakin! :) talk-murut, kerro lisää! Alkoikin kiinnostaa :)

      Poista
  11. kyllä meillä on joka aamu erilaista tarjolla, sen takia et ei kyllästy. Lisäks ite oon todennut et ei se puuro pidä sen paremmin nälkää kun ruisleipä tms ja siihen kylkeen jogurttia/piimää/viiliä ja hedelmää :) oon huomannu et meidän poika kun syö puuroo se on useimmiten ollu nälkänen jo vähän ajan päästä...

    VastaaPoista

ASIAA NÄÄS