14.11.2012

"Tää on niin härkästä"

collage

Nooa sitten päätti vähän kopauttaa systeriä. Tytöllä päässä jäätävä monttu, mutta meidän onneksemme ei ihan aivoissa asti vaikkei paljoa muutakaan. Käytiin Päivystyksessä, jossa todettiin pupillien olevan eri kokoiset ja lapsen olevan hieman levoton ja huonovointinen, ei kuitenkaan aivotärähdystä tai muita neurologisia häiriöitä. Hitsit että en ole koskaan säikähtänyt enempää kuin eilen Aluksi vain oksetti palkeenkieli kaikkine hiuksineen kunnes tajusin että homman nimi voi olla vähän huonompi. Tänään kävästiin uusinta kierros sairaalalla Nupun itkuisuuden, uneliaisuuden ja syvemmän montun takia. Onneksi päästiin jälleen kotia, mutta tarkkailu jatkuu vielä ensi yönkin.

Nooa osoittaa jäätävää uhmaa ja kostaa kaikki kiellot ja komennukset Nupulle läpäyttämällä tai tönimällä. Kyllähän tämä oli tiedossa, mutta että näin pahana. Eikä kyllä yhtään helpoita tieto siitä ettei tämä ole edes uhmanhuippu. Jatkuva Nupun kiusaaminen saa mulla karvat pystyyn ja äänen korkealle, vaikkei se mitään autakaan. Miten tuollaisen 2-vuotiaan saa tajuamaan, että lyöminen sattuu ja se on ehdottomasti kielletty? En kuitenkaan viitsisi rueta läimäyttelemään takaisin, vaikka välillä mieli tekisi pikkaisen napauttaa niin tietäisipä miltä se muista tuntuu. Seiniä ja lattiaa saa mun puolesta hakata vaikka maailmanloppuun saakka, mutta jättäisi muut rauhaan. Pelottaa vähän, että mitä tuo poikanen seuraavaksi keksii.. Onneksi Nuppu on kuitenkin kunnossa ja minäkin vähän vähemmän hysteerinen. Ei auta kun olla silmä tarkkana ja läksytettävä urakalla, eiköhän tuo kakara joskus opi.

15 kommenttia:

  1. ARG. uhmaikäiset lapset :(
    Tulin koneelle googlesta lukemaan "kun lapsi lyö" ja olitkin kirjoittanut postauksen siitä :)
    Illalla esikoinen löi pikkuveljeään laukulla päähän(ei ollut eka eikä vika kerta) ja silloin mietin, että oon kasvattanut ihan väärin lapseni. Miksi se lyö ja puree. Ja kun tuntuu ettei mikään auta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattukin hyvin! Mä pystyn samaistumaan suhun täysin! Koittakaa tekin tota jäähyä, se tuntuu toimivan :)

      Poista
  2. Ou nou, onneksi Nuppu on kunnossa! Sisaruksillahan on yleensä vähän viha-rakkaussuhde.. Kohta Nuppu osaa antaa jo takaisin niin viimeistään sitten Nooa saa osuutensa. :) Tsemppiä ja hermoja mamalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks ja onneks ei tullu mitään aivovammaa! Jep, sitä ootellessa kun täällä sähistään kunnolla :D

      Poista
  3. Jäähytuoli? Toimii meillä hyvin. Ja ennen kuin tulee joku "ei se lapsi pysy siinä" niin sanottakoot, että kyllä äidillä pitää sen verran auktoriteettia olla, että se lapsi pysyy siinä saamarin tuolissaan. Ja jos ei ole, pitää ratkaisua tosiaan ettiä ihan muualta,- kuten sieltä äidin ja lapsen suhteesta...

    Saako Nooa tarpeeksi huomiota ja tekemistä? Meillä uhmalla oli tapana huipentua oikein silloin, kun minulla ei ollut aikaa kaikille lapsille ja joku tunsi jäävänsä ulkopuoliseksi tai hylätyksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytössä ja tuntuu toimivan! :) Jep, samaa mieltä et pitää olla auktoriteettiä mut toi että vika on mun ja Nooan suhteessa niin pakko sanoa ihan suoraan että vitut!

      Nooa saa huomiota ihan mahdottomasti, melkeimpä enemmän kun nuppu joten siitä tää ei kiikasta. Jokaisella lapsella on uhma ja en oo koskaan kuullu että se johtuis äiti-lapsisuhteesta???

      Poista
  4. Fyysinen satuttaminen ei ole koskaan oikein (ei lapselle eikä aikuisellekaan), mutta täytyy sanoa, että kyllä minä itse koen oppineeni parhaiten lapsena ettei toisia saa lyödä/töniä/satuttaa muutenkaan siten, että isä otti tukasta kiinni jos oli satutettu toista. Ei se mukavalta tuntunut, mutta jäipähän heti ensimmäisestä kerrasta mieleen, vaikkei kovaa tukistanutkaan vaan lähinnä nykäisi tukasta. Olen kovasti fyysistä kurittamista vastaan, oli tapaus mikä hyvänsä. Ymmärrän, ettei ole helppoa, kun lapsi on uhman alkutekijöissä jo vaikea tapaus, mutta toivottavasti asiat helpottuvat ja pärjäilet!

    Onneksi pidät kuitenkin jotain rajoja lapsille, se tän hetkinen muoti eli vapaa kasvatus on ihan hanurista. Yläkerrassani asuu perhe, jossa vallitsee vapaa kasvatus ja lapset huutaa ja paukuttaa kaikkea koko hereilläoloaikansa. Lapset (kolme poikaa ja yksi tyttö, ikähaarukkaa 2-7v) juoksee rappukäytävässä meluamassa (hakkaa kaiteita, seiniä, ovia, soittelee ovikelloja, huutaa ja kiljuu..) eikä vanhemmat tee asialle mitään. Kyllä lapsiperheessä vähän melua kuuluu ollakin, mutta kun se melu ei lakkaa hetkeksikään, jatkuu päivästä yöhön ja yöstä päivään. Äidille ollaan käyty sanomassa jo useampaan otteesen sanomassa asiasta, mutta eeeei kun "meillä pojat saa itse tehdä valintansa". Isä ei ole oikeastaan koskaan paikalla, ilmeisesti työreissuilla pidempiä aikoja kerrallaan. Alkaa pikkuhiljaa palaa kaalissa kiinni, kun sairaslomaa jäljellä kolmesta kuukaudesta kaksi, pakko olla evakossa kotoa häiriön takia eikä todellakaan ole herkkua lähteä pyörätuolissa julkisiin. Taitaa lähteä pian valituskirje isännöintitoimistoon asti..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh. Ei toikaan kivaa oo, että melua on yötäpäivää ja koko talo häiriintyy lapsien reikkumisesta. Itsehän en ole tuon vapaankasvatuksen puolesta ihan just tuosta syystä ja mä haluan mun lapsista mahdollisimman järkeviä ja fiksuja lapsia, niin ja ennenkaikkea käytöstapaisia :-)

      Poista
  5. Eli jos uhmainen, meidän tapauksessa 2,5v ei pysy jäähy tuolissa niin on äiti-lapsi suhde pielessä..huhheijjaa. Vinkkejä en osaa antaa, meillä täysin sama. Toissapäivänä isoveikka kolautti 10kk vauvaa muovibussilla päin näköä. Onneksi ei tullut kuulua vakavampaa, teille tai meille. Tsempit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sentakiahan sitä uhmaksi kutsutaan, kun lapsi uhmaa hänelle asetettuja rajoja ja sääntöjä. Siinä tapauksessa taitaa aika monella olla äiti-lapsisuhteessa vikaa! Hohhoh minäkin sanon!

      Täällä sitä varsinaista uhmaa vasta odotellaan, mutta kyllä Alex on saanut päähänsä traktoria, kirjaa tai milloin mitäkin.. Tsemppiä Hanna!

      Poista
    2. Anonyymi: Joo meni vähän yli äyräitten tuo anonyymin kommentti! On tää kyl aikamoista mutta kaikkee aikansa ja kohta tää jo helpottaa ;)

      jensku: Joo ihan ihme ajattelua?? Voi ja tsemppejä teille tulevaa varten, pitkiä hermoja tää ainakin vaatii! :)

      Poista
  6. Voi vitsit ja auts! Meillä sama laulu, Joona kurmuttaa Jaroa minkä kerkiää ja minkä silmä välttää...saa kyllä ärtymyksen huippuunsa. Jaro on nyt tosin jo alkanut antaa takaisin. Jäähy meillä käytössä ja sitten jutellaan asiasta (lyhyesti ja ytimekkäästi, nii, että koitetaan saada tuo 2v6kk ees jollain tasolla tajuamaan mistä on kyse) ja sitten anteeksi pyynnön aika. Jaro (1v3kk) osaa myös jo pyytää anteeksi :) raskasta kyllä tämä nytten! Onneksi niitä hyviäkin päiviä mahtuu tasaiseen mukaan! Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ärtymyksen huippu on meillä myös jokapäiväistä syystä tai toisesta :D Sä puhut kyllä asiaa, raskasta mutta palkitsevaa :-)

      Poista
  7. Meillä auttoi kahdenkeskeinen aika esikoisen kanssa. Edes 10 min ihan kahdestaan eka äidin ja sitten isin kanssa päivittäin ja pikkuveljen kopautukset loppui kuin seinään. Nykyään hoitaa innoissaan pikkuveikkaa, halii ja pusuttelee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä 0n kahdenkeskeistä aikaa päivittäin puolin ja toisin, mutta sekään ei tähän uhmaan ole vaikuttanut, harmi sinäänsä! :/

      Onneksi Nooa osoittaa myös noita hellyyksiä meille kaikille ja Nupulle kaikista eniten. Toivotaan, että tää uhma joskus helpottaa :)

      Poista

ASIAA NÄÄS