8.5.2011

Tämä äitienpäivä ei taatusti unohdu!

Nooa tosiaan on ollut muutaman päivän kipeä niinkuin kerroinkin. Eilen tilanne oli kirjaimellisesti todella ahdistava, Nooan hengitys oli samantyylistä kun kala olisi ollut kuivalla maalla. Lähdettiin käymään päivystyksessä ja meidät siirrettiin muutaman tunnin vatvomisen jälkeen osastolle. Nooa saa astmalääkettä babyhalerin kautta muutaman tunnin välein jotta hengittäminen olisi helpompaa. Luulin aamulla että me päästäis kotiin mutta lääkäri oli sitä mieltä, että yksi yö vielä ainakin ollaan ja hyvä näin, täällä meidän on turvallisinta olla!


Uskalsin jopa kysyä mahdollisesta astmasta koska mulla on se ja sairaus on helposti periytyvä. Hoitaja varovasti kertoi että vähän siltä vaikuttais koska Nooalla on myös vähän kuivempi iho ja se antaa hitusen aihetta epäillä enemmän, mutta voi tämä johtua myös myös siitepölyistä yms. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Mutta siinä mielessä hyvä juttu jos sairaus saadaan todettua mahdollisimman aikaisin niin saadaan pian myös oikeat lääkkeet eikä aina tarvitse olla arpomassa että mistä hengenahdistus ja tukkoisuus johtuu, tosin astmaa ei voida näin pienellä todeta, odotellaan...


No mut hei nyt on kumminkin äitienpäivä ja vähän mä saan herkkuja täällä, en muistanutkaan kui siistii on olla täyshoidossa, täällä vähän niinkun eletään ruoka-aikojen mukaan! Sitäpaitsi me ollaan lasten-osastolla niin arvatkaas onko täällä miljoonasataatuhatta lasten elokuvaa :))))))))


MAHTAVAA ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE HUIPPUMIMMEILLE <3

7 kommenttia:

  1. Niin mahtavaa äitienpäivää kun vaan voi siellä viettää! <3

    VastaaPoista
  2. Essi: Kiitos samoin! Oon niin kade kaikille ketkä sai viettää tämän päivän perheen kanssa! Onneks mulla on tää piänmies täällä <3

    VastaaPoista
  3. Kannatti varmaan tupakoida koko raskausaika...

    VastaaPoista
  4. Anonyymi: Noniin Noniin, odottelinkin kuka keksii rueta tästä asiasta napisemaan! Lääkäriltä kysyin vaikuttiko mun röökinpoltto tähän asiaan niin tokas että fakta on se että ei vaikuta! Mulla on itelläni astma ja se on helposti periytyvä,näin lääkäri kertoi! Eli kannattais ottaa asioista selvää ennen kun tullaan omia teorioita antamaan!

    Taidat olla joku kuka tuntee/tietää mut kerta osasit kertoa että oon tupakoinu raskausaikana ja osaampa melkeen veikata kuka siellä kirjottelee!

    VastaaPoista
  5. http://www.tupakkaverkko.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=39&Itemid=0

    VastaaPoista
  6. ano: "Lapsella saattaa olla synnytyksen jälkeen nikotiinin vierotusoireita, jotka näkyvät ärtyneisyytenä ja itkuisuutena"

    "Jos äiti tupakoi raskauden aikana, sikiön kasvu äidin kohdussa hidastuu ja vastasyntynyt painaa syntyessään noin 150–400 grammaa tavanomaista vähemmän, äidin polttamien savukkeiden määrästä riippuen"

    "Tutkimusten mukaan tupakointi saattaa vähentää äidin rintamaidon määrää ja alentaa maidon rasva- ja ravintopitoisuutta."

    "Se saattaa rajoittaa painonnousua"

    ". Tupakointi on voinut aiheuttaa pysyviä vaurioita sikiön keskushermostoon, vaikka lapsen syntymäpaino olisi yli kolme kiloa."

    Jännä vaan kun näistä ei ole mikään pitäny paikkaansa Nooan kohdalla! Ja niinku sanoin että Lääkäri sanoi mulle niin ettei se ole vaikuttanu joten.. Kaikkee paskaa tuolta netistä pystyy lukemaan mutta faktat on faktoja! Ja astmaahan tällä ei ole todettu eikä pystytä toteamaan moneen vuoteen.. Eipä mun äiti polttanu kun mua odotti ja silti mulla on astma! Jos et oo huomannu niin siitepöly aika on nyt joka saattaa myös aiheuttaa hengenahdistusta!! :))

    VastaaPoista
  7. Nooa syntymäpaino:3520g
    maitoa tuli reilu 2 dl kerralla
    kaveri painaa nyt melkei 7 kg
    neuvolatätit kehunu poikaa vanhemman oloseks mitä on koska tekee jo vaikka mitä

    VastaaPoista

ASIAA NÄÄS